Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

O ηθοποιός Νίκος Βανδώρος ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών. Photo via Facebook Margarita Vandorou




Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από τη ζωή, ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Βανδώρος. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media η Μαργαρίτα Βανδώρου.

«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών.

Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12 Δεκεμβρίου 1924. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου.

Ο πατέρας του, Γεράσιμος Βανδώρος, υπήρξε για μικρό διάστημα βαρύτονος του μελοδράματος και η μητέρα του (με το ψευδώνυμο Σόνια Ιατρίδου) εμφανίσθηκε στο θέατρο ως υψίφωνος της οπερέτας.

Ο εκλιπών συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, του Δημήτρη Φωτόπουλου, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη, του Διονύση Παγουλάτου, της Άννας Μαντζουράνη, του Κωστή Λειβαδέα, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη κ.ά.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 27 ταινίες, όπως «Τζένη, Τζένη» (1965). Ερμήνευσε ρόλους και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Απέκτησε δύο παιδιά, την Μαίρη και τον επίσης ηθοποιό Θεόφιλο, που έφυγε πρόωρα από την ζωή τον Μάρτιο 2021, σε ηλικία 60 ετών νικημένος από σοβαρή ασθένεια.

Νέο περιστατικό πυροβολισμών σε δημόσιο χώρο: Στο νοσοκομείο 34χρονος από ένοπλη επίθεση στο Βοτανικό [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: