Δύο νεκροί, έξι τραυματίες και 40 εγκλωβισμένοι στα ερείπια από βομβαρδισμό αρτοποιείου στην κατεχόμενη πόλη Λισιτσάνσκ: To Κίεβο κατηγορεί η Μόσχα

epa11077092 Ukrainian servicemen from the 406th Artillery Brigade named after Khorunzhoy General Oleksii Almazov prepare an M777 howitzer before firing at an undisclosed location in the Zaporizhia region, southeastern Ukraine, 14 January 2024, amid Russia’s invasion. EPA, KATERYNA KLOCHKO




Ο βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις ενός αρτοποιείου στην κατεχόμενη πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι, ανακοίνωσαν σήμερα οι εγκατεστημένες από τη Μόσχα αρχές κατοχής, σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες άνθρωποι φέρεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Δύο άνθρωποι είναι νεκροί και έξι νοσηλεύονται μετά τον βομβαρδισμό της Λισιτσάνσκ”, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία TASS και RIA Novosti επικαλούμενα την τοπική αστυνομία που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα, σύμφωνα με την οποία “έως 40 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια”.

“Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια”, επιβεβαίωσε ο Λεονίντ Πασετσνίκ, αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης, στο Telegram, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι στοχοθέτησαν το αρτοποιείο.

Δήλωσε ότι η τοπική αστυνομία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονταν στο σημείο και προσπαθούσαν να “διασώσουν τα θύματα”.

Το RIA Novosti δημοσίευσε βίντεο από ένα κατεστραμμένο κτίριο, στο οποίο διακρίνονται επίσης διασώστες να βγάζουν από τα ερείπια ένα κατεστραμμένο ολοσχερώς αυτοκίνητο.

Το Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων μετά από μια σφοδρή μάχη που σημειώθηκε στην αρχή της επίθεσης της Μόσχας το 2022.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσχα, Ρωσία

Η ουκρανική SBU έπληξε με drones διυλιστήριο ρωσικών συμφερόντων, στο Βόλγκογκραντ, που ανήκει στην Lukoil

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: