Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΙ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων απαντά η πλειονότητα των πολιτών

FILE PHOTO: Φοιτητές κρατούν πανό κατά τη διάρκεια κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 1 Φεβρουάριου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η εταιρεία Pulse, σε δείγμα 1.120 ατόμων διενεργηθείσα στο διάστημα από 28 έως 30 Ιανουρίου.

Αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Σε άμεση συνάρτηση με τα αιτήματα των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως βασικό για το 93% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ.

Το 62% είναι υπέρ της ενισχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διαφορά των 19 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να «καθιερώνεται» δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Αύριο στη Βουλή ανακοινώσεις για τους αγρότες * Τέλη Φεβρουαρίου θα είναι νόμος τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: