Δέκα ημέρες στο γραφείο της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης ο φάκελος-βόμβα: Ο ίδιος μηχανισμός είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη πριν 14 χρόνια [video]

Η στιγμή που ο πυροτεχχνουργός, ο οποίος μόλις έχει απενεργοποιήσει τη βόμβα, βγαίνει από το δικαστικό μέγαρο Screenshot via Glomex




Πριν από 10 ημέρες φαίνεται να απεστάλη ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Μόλις σήμερα , γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες, το επεξεργάστηκε εξωτερικά και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση.




Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα. Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είναι παρόμοια με αυτήν που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2010. Τα μέτρα προστασίας στο δικαστικό μέγαρο έχουν ενταθεί πάρα πολύ, μετά τον εντοπισμό της βόμβας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, OPEN

 

Βόμβα έκρυβε ο φάκελος που στάλθηκε σε γραφείο δικαστών στη Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκαν τα δικαστήρια, εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ * Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: