COSMOTE Insurance: 4 +1 Λόγοι να ανακαινίσεις το σπίτι σου

ΠΗΓΗ: Cosmote Insurance




Έχεις βαρεθεί το περιβάλλον του σπιτιού σου; Νιώθεις ότι λαχταράς μια αλλαγή, αλλά δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις; Ίσως είναι καιρός να σκεφτείς την ανακαίνιση σπιτιού.

Η ανακαίνιση μπορεί όχι μόνο να δώσει μια φρέσκια, νέα εμφάνιση στο σπίτι, αλλά ακόμη να προσφέρει πολλά οφέλη σε εσένα και στο ίδιο το κτίριο.

Ακολουθούν 4 + 1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφτείς να ανακαινίσεις το σπίτι σου

Διαμορφώνεις τους χώρους όπως εσύ επιθυμείς.

Η ανακαίνιση σπιτιού σου δίνει την ευκαιρία να προσαρμόσεις το σπίτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου. Η αλλαγή της διαρρύθμισης των δωματίων, είναι ένας τρόπος να κερδίσεις χώρο ακόμη και να δημιουργήσεις επιπλέον δωμάτια. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

  • Μπορείς να κάνεις μια μικρή ανακαίνιση μπάνιου και να αντικαταστήσεις την μπανιέρα με ντουζιέρα. Μία χτιστή ντουζιέρα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από μία μπανιέρα και είναι ιδανική ειδικά αν το μπάνιο είναι μικρό.
  • Μπορείς να ανακαινίσεις την κουζίνα σου και να της αλλάξεις σχήμα για να την κάνεις πιο λειτουργική. Οι κουζίνες σε σχήμα “Π” και “Γ” είναι αρκετά δημοφιλείς για την άνεση που προσφέρουν, σε περιπτώσεις που το σαλόνι και η κουζίνα είναι ένας ενιαίος χώρος.
  • Μπορείς να τοποθετήσεις διαχωριστικό χώρου στο παιδικό δωμάτιο και να δημιουργήσεις ένα επιπλέον “δωμάτιο”.

Κάνεις το σπίτι σου πιο άνετο και λειτουργικό.

Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να βελτιώσει την άνεση του σπιτιού σου. Υπάρχουν αλλαγές που μπορείς να κάνεις και να νιώσεις την αλλαγή στο χώρο σου. Για παράδειγμα:

  • Δημιούργησε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους προσθέτοντας επιπλέον ντουλάπια κουζίνας ή τοποθετώντας ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο σου.
  • Ενίσχυσε την θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού, τοποθετώντας νέα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης και αντικαθιστώντας τις παλιές πόρτες και τα παράθυρα που “μπάζουν”.
  • Το “έξυπνο” σπίτι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να έχεις περισσότερη άνεση στην καθημερινότητά σου. Επίλεξε “έξυπνες” συσκευές, φωτισμό, συστήματα ασφαλείας και όλες οι δουλειές θα γίνονται πιο εύκολα.

Μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα

Η ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στο να κάνεις το σπίτι σου ενεργειακά αποδοτικό και παράλληλα να γλιτώσεις και χρήματα από τους μηνιαίους λογαριασμούς, πώς;

  • Με αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα
  • Ενίσχυση της θερμομόνωσης του σπιτιού
  • Εγκατάσταση νέων φωτιστικών led

Όλα τα παραπάνω είναι ενέργειες που έχουν ως στόχο να αυξήσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται απόσβεση των χρημάτων που επένδυσες από τους μειωμένους μηνιαίους λογαριασμούς.

“Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη”

Η φροντίδα του σπιτιού και η επισκευή όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από τη φθορά του χρόνου, θα κάνει καλό και στη δική σου ψυχολογία. Έχει έρθει ο καιρός να ολοκληρώσεις τα μαστορέματα που ανέβαλες τόσο καιρό. Για παράδειγμα:

  • Η επισκευή της στέγης που έχει διαρροή
  • Το σοβάτισμα των τοίχων
  • Η αντικατάσταση μιας παλιάς ηλεκτρικής καλωδίωσης
  • Προβλήματα στα υδραυλικά

Μια ανακαίνιση μπορεί να επιλύσει αυτά τα ζητήματα και να σε βοηθήσει να αποφύγεις πιο ακριβές επισκευές στο μέλλον. Επιπλέον, διορθώνοντας τα μικρά προβλήματα θα νιώσεις ικανοποίηση και ευχαρίστηση με το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείς να αυξήσεις την αξία του σπιτιού σου

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της ανακαίνισης σπιτιού που είναι η αύξηση της εμπορικής αλλά και της ασφαλιζόμενης αξίας του ακινήτου. Σίγουρα, ένα ανακαινισμένο σπίτι, μπορεί να πουληθεί ευκολότερα και ακριβότερα συγκριτικά με ένα παλιό.

Αυτό που δεν πρέπει να αμελήσεις, αν διαθέτεις ασφάλεια σπιτιού, είναι η ενημέρωση της ασφαλιστικής σου σχετικά με τις αλλαγές στο σπίτι. Η αλλαγή της ασφαλιζόμενης αξίας επιφέρει μεταβολή στο ασφάλιστρο, μπορείς να ασφαλίσεις πράγματα που έως τώρα δεν μπορούσες – όπως ζημιές από υδραυλικά – και το σημαντικότερο το σπίτι σου είναι σωστά ασφαλισμένο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: