Χελώνα – αλιγάτορας οπλισμένη σαν πανοπλία και με look… δεινόσαυρου βρέθηκε στην Αγγλία [video]

Στιγμιότυπο από video του BBC




Μια αρκετά επικίνδυνη θαλάσσια χελώνα με σαγόνι αρκετά ισχυρό ώστε να μπορεί να συντρίψει ακόμη και οστά βρέθηκε σε λίμνη της Αγγλίας.

Το πραγματικά περίεργο δεν είναι το είδος του ζώου (τόσο) αλλά το γεγονός ότι οι χελώνες – αλιγάτορες είναι ενδημικές σε ποτάμια και βάλτους της Φλόριντα.

Αναγνωρίζονται δε εύκολα χάρη στο (μάλλον αποκρουστικό) κέλυφός τους που μοιάζει με πανοπλία και τους προσδίδει ένα… προϊστορικό look που παραπέμπει μάλλον σε δεινόσαυρο.

Το ερπετό ανέσυρε από τη λίμνη Urswick Tarn η (τολμηρότατη) δημοτική σύμβουλο της περιοχής Denise Chamberlain- η οποία το έβαλε σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε σε κτηνίατρο.

Πιθανότατα την χελώνα την πέταξε στη λίμνη κάποιος ιδιοκτήτης του εξωτικού κατοικίδιου που κξαφνικά συνειδητοποίησε πόσο δύσκολο θα ήταν να το φροντίζει στο σπίτι.

Κτηνίατρος που μίλησε στο ΒΒC in-Furness, περιέγραψε την ανακάλυψη ως «εκπληκτική».

H λίμνη όπου βρέθηκε η χελώνα στην Κάμπρια της κεντρικής Αγγλίας

Σε αυτό το μέγεθος, μπορεί να καταφέρει ένα πολύ άσχημο δάγκωμα, αλλά όταν μεγαλώσει, μπορούν να φτάσει τα 80 κιλά και να προκαλέσουν ζημιά», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το ερπετό είναι «πιο επικίνδυνο για το ίδιο το περιβάλλον γιατί τρώει σχεδόν τα πάντα γύρω του.

Η χελώνα αλιγάτορας φροντίζεται προς το παρόν από το κτηνιατρικό κέντρο και υα μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο ή θα σταλεί σε ιδιώτη.

Με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: