Αποτυχημένη ισραηλινή επίθεση κατά αξιωματούχου της Χαμάς στον Λίβανο: Nεκροί ένας πωλητής φρούτων και ένας μοτοσυκλετιστής

Supporters of Lebanese militant group Hezbollah and relatives carry one of the coffins of the three fighters during their funeral in a southern suburb of Beirut, Lebanon, 09 December 2023. EPA, WAEL HAMZEH




Ένας αξιωματούχος της Χαμάς διέφυγε σήμερα από μια ισραηλινή επιδρομή εναντίον του στον Λίβανο, ανάφερε μια παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, με διασώστες να κάνουν λόγο για δύο αμάχους νεκρούς.

Το πλήγμα διεξήχθη στο χωριό Τζάντρα, νότια της Βηρυτού, σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τη ζώνη εχθροπραξιών στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου μεταξύ της Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Η παλαιστινιακή πηγή ασφαλείας έκανε λόγο για μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς», η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τον Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του αξιωματούχου που στοχοθετήθηκε.

Λιβανέζοι διασώστες ανέφεραν στο AFP ότι η επιδρομή, η οποία στοχοθέτησε ένα όχημα, στοίχισε τη ζωή σε έναν Λιβανέζο πλανόδιο πωλητή λαχανικών και έναν Σύρο, που κυκλοφορούσε με μηχανή.

Δεν είναι γνωστό εάν ο αξιωματούχος επέβαινε στο αυτοκίνητο τη στιγμή της επιδρομής.

Είναι η δεύτερη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα πριν από 4 μήνες που πλήγματα, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, στοχοθετούν ζώνες πέραν του νότιο τμήματος του Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ έχει αναπτυχθεί και όπου επικεντρώνονται οι ισραηλινές επιδρομές.

Τη 2α Ιανουαρίου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάλεχ Αρούρι, σκοτώθηκε σε μια επίθεση με ντρόουν που αποδίδεται στο Ισραήλ στα νότια περίχωρα της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Λιβάνου ανέφερε πως ένα «εχθρικό ντρόουν στοχοθέτησε ένα όχημα» στην Τζάντρα, κάνοντας λόγο για «θύματα» χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο είδε ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί και δίπλα μια μοτοσικλέτα καμένη.

Σε διάστημα 4 μηνών, 229 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του AFP. Από την ισραηλινή πλευρά, 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον στρατό.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βηρυτός, Λίβανος 

To νέο φλερτ με ΗΠΑ έφερε σύννεφα στις σχέσεις Ερντογάν- Πούτιν: Tα F-16 και η προσδοκία για F-35 αιτία για την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: