Aπογοήτευση στη Βουλγαρία από την πολιτική αστάθεια: H πλειοψηφία δεν έχει προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης, ενώ μόνο το 22% εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Διαδήλωση στη Βουλγαρία. EPA/VASSIL DONEV




Tην απογοήτευση που έχει προκαλέσει η πολιτική αστάθεια και οι συχνές αλλαγές πρωθυπουργών αποτυπώνει δημοσκόπηση που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Gallup International Balkan, μεταξύ 11 και 19 Ιανουαρίου, με εντολή του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού BNT στη Βουλγαρία προκύπτει ότι:

Το 66,4% των Βουλγάρων δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της νέας κυβέρνησης μετά την εναλλαγή των πρωθυπουργών.

Στον αντίθετο πόλο βρίσκεται το 18% των ερωτηθέντων, που πιστεύει ότι είναι πιθανές αλλαγές, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το εκτιμήσουν.

Μια ενδεχόμενη παραίτηση της κυβέρνησης υποστηρίζει το 34,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ το 41,4% είναι κατά και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να την εκτιμήσουν.

Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι επιθυμητές αυτή τη στιγμή από το 30,9% , ενώ το 48,4% είναι αντίθετο. Η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση παραμένει χαμηλή – 22,2%, και η δυσπιστία αυξήθηκε – 67,7%.

Αυτή είναι μια δυσάρεστη εικόνα με φόντο τις τελευταίες δεκαετίες, έστω και αν δεν αποτελεί εξαίρεση, και σκιαγραφεί μια σοβαρή θέση για εναλλακτικές λύσεις.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου: Nεκροί από αεροπορικά πλήγματα πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: