Απόφαση-ορόσημο στις ΗΠΑ: Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η μητέρα του ανήλικου που σκότωσε 4 συμμαθητές του σε σχολείο του Μίσιγκαν

File Photo Jennifer Crumbley, the mother of 15-year-old Ethan Crumbley who is accused of carrying out a deadly high school shooting last month, is escorted out in the 52nd District Court – Division 3 for a probable cause hearing related on the four counts of involuntary manslaughter charges she and her husband, James Crumbley, are facing in Oakland County, Michigan, USA, 14 December 2021. EPA/NIC ANTAYA




Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε μια μητέρα στις ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι απέτυχε να σταματήσει τον γιο της να διαπράξει θανατηφόρα επίθεση σε σχολείο, σε μια υπόθεση ορόσημο στα δικαστικά χρονικά.

Ο γιος της, διέπραξε τη μαζική δολοφονία το 2021, όταν ήταν 15 ετών, με ένα όπλο που του είχαν δώσει οι γονείς του ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο Ίθαν Κράμπλεϊ παραδέχθηκε την ενοχή του το 2022 για 24 κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για φόνο, και τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Η μητέρα του Τζένιφερ Κράμπλεϊ και ο σύζυγός της Τζέιμς Κράμπλεϊ δικάζονται χωριστά αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος τους, στα τέλη του 2021, κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες εξ αμελείας. Από τότε παραμένουν στη φυλακή. Η δίκη του Τζέιμς Κράμπλεϊ αρχίζει στις 5 Μαρτίου.

Κατά την ανακοίνωση των εις βάρους κατηγοριών, οι εισαγγελείς είχαν πει πως η αποτυχία των Κράμπλεϊ τόσο να ασφαλίσουν το όπλο μέσα στο σπίτι τους, όσο και να ανταποκριθούν σε προειδοποιήσεις ότι ο γιος τους, ο Ίθαν, ήταν βίαιος και διαταραγμένος, δικαιολογούν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

Περίπου 75% των δραστών πυροβολισμών σε σχολεία παίρνουν τα όπλα τους από το σπίτι,

Συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως οι Κράμπλεϊ δεν είχαν κανένα τρόπο για να γνωρίζουν ότι ο γιος τους επρόκειτο να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν δηλώσει ότι η δίκη των γονέων, η οποία φαίνεται ότι είναι η πρώτη του είδους, ανοίγει νέους νομικούς ορίζοντες.

Ο Τζος Χόρβιτς, συνδιευθυντής του Κέντρου Τζονς Χόπκινς Λύσεων για τη Βία με Πυροβόλα Όπλα (Johns Hopkins Center for Gun Violence Solutions) δήλωσε πως οι γονείς μαθητών που ανοίγουν πυρ σε σχολεία συχνά δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη επειδή υπάρχει το αίσθημα πως «έχουν περάσει αρκετά» ή λόγω της χαλαρής εφαρμογής νόμων που προβλέπουν την ασφαλή φύλαξη των πυροβόλων όπλων.

Με πληροφορίες από BBC

 

Επιστημονικά δεδομένα τριάντα ετών καταστράφηκαν από βλάβη σε… καταψύκτη: Ανυπολόγιστη ζημιά σε Πανεπιστήμιο της Σουηδίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: