Αντίγραφο σεναρίου του Star Wars είχε ξεχάσει ο Χάρισον Φορντ σε σπίτι στο Λονδίνο: Πωλήθηκε σε δημοπρασία €12.600

FILE PHOTO: US actor and cast member Harrison Ford attends the UK premiere of ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ in London, Britain, 26 June 2023. EPA/NEIL HALL




Ένα αντίγραφο του σεναρίου του Star Wars που άφησε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο ο Χάρισον Φορντ πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 12.621 ευρώ.

Ήταν το τέταρτο σχέδιο του σεναρίου για την πρώτη ταινία Star Wars , με τον αρχικό τίτλο The Adventures of Luke Starkiller. Στην δημοπρασία  είχε εκτιμώμενη τιμή πώλησης από 9.000 έως 14.000 και αγοράστηκε το Σάββατο από έναν Αυστριακό ιδιώτη συλλέκτη.

Το σενάριο, με ημερομηνία 15 Μαρτίου 1976, χρησιμοποιήθηκε από τον Φορντ και στη συνέχεια αφέθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο το οποίο ενοικίαζε στη διάρκεια των γυρισμάτων στα Elstree Studios στο Hertfordshire.

Είναι ημιτελές και ασελιδοποίητο, με κόλλες χαρτιού διαφορετικών χρωμάτων κάτι που δείχνει ότι είχε υποστεί διάφορες αναθεωρήσεις , ενώ περιλαμβάνει χαρακτήρες που κόπηκαν από την τελική μορφή του σεναρίου.

Στη σελίδα 56, ο Φορντ παρουσιάζεται ως ο κυνικός ήρωας Χαν Σόλο στο σενάριο του Τζορτζ Λούκας, σύμφωνα με τον Οίκο Δημοπρασιών Excalibur Auctions στο Kings Langley, Hertfordshire.

Μαζί με το σενάριο, ο Φορντ άφησε και άλλα αντικείμενα, όπως χρονοδιαγράμματα γυρισμάτων, ένα φύλλο κλήσης και συλλογές σημειώσεων, τα οποία πωλήθηκαν πακέτο σε έναν αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 5.600 ευρώ.

Αυτά τα φύλλα χαρτιού περιλάμβαναν ένα χειρόγραφο σημείωμα που φαίνεται  να αναφέρεται σε μια συνάντηση μεταξύ του Φπρντ και του Βρετανού παραγωγού Ρόμπερτ Γουάτς.

Ο Φορντ έγινε διάσημος πρωταγωνιστώντας ως Σόλο στο έπος επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας το 1977. Εμφανίστηκε στα σίκουελ της αρχικής ταινίας, The Empire Strikes Back (1980) και Return of the Jedi (1983), πριν επαναλάβει τον ρόλο για το The Force Awakens το 2015.

  • Ο δημιουργός του Star Wars, Λούκας, και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ επέλεξαν επίσης τον Φορντ ως αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς.

Τα αντικείμενα ήταν κρυμμένα για 50 χρόνια σε ένα σπίτι στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Οι ιδιοκτήτες είχαν νοικιάσει τους δύο τελευταίους ορόφους στον Φορντ.

Ο υπεύθυνος δημοπρασιών της Excalibur Auctions,δήλωσε: «Η πώληση έγινε με ανταγωνιστικές προσφορές από όλο τον κόσμο για αυτά τα κομμάτια της ιστορίας του Star Wars που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.

«Αν και άλλα αντίγραφα αυτού του σεναρίου έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν στην αγορά, αυτή η πώληση σημείωσε ένα νέο ρεκόρ για ένα σενάριο Star Walker, το οποίο δείχνει πώς ένας προσωπικός σύνδεσμος με τα αντικείμενα είναι τόσο δελεαστικός για τους θαυμαστές του Star Wars.

«Η προσωπική προέλευση τα κάνει εντελώς μοναδικά. Ελπίζουμε ότι θα εκτιμηθούν από τους νέους ιδιοκτήτες τους»

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στον κινηματογραφικό φακό του βραβευμένου Κεν Μπερνς: Προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο που κατανοούσε τον κόσμο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: