Ανησυχία για τη βόμβα στη Σταδίου: Μυστήριο με πρωτοεμφανίζομενη οργάνωση – Επίδειξη δύναμης απέναντι στον έμπειρο «Σερίφη» Χρυσοχοΐδη; [videos]

File Photo Σπασμένα παράθυρα στο υπουργείο Εργασιας στην οδό Σταδίου, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 , τα ξημερώματα του Σαββάτου,απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πρόσοψη και τα τζάμια του κτηρίου καθώς και σε παρακείμενα κτήρια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ισχυρό συμβολισμό έχει η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην συμβολή της οδού Σταδίου με την Πεσμαζόγλου, προκαλώντας υλικές ζημιές στα γύρω κτίρια.

Αυτό υποστηρίζουν πηγές της αστυνομίας, ενώ προβληματισμένη για την ένταση του χτυπήματος εμφανίζεται και η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Open, ανέφερε για τη βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας πως: «Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία», υπογραμμίζοντας ότι «το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα».

Σημειώνεται πως από την έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε στη 01:29 έξω από το υπουργείο προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου με τζάμια να έχουν σπάσει έως τον 5ο όροφο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της Alpha Bank και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Μάλιστα από την έκρηξη έσπασαν και οι λαμαρίνες που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτιρίου της τράπεζας.

Οι τρομοκράτες άφησαν το μηχανισμό στα κάγκελα του δρόμου όπου ακριβώς απέναντι βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας και ένα υποκατάστημα τράπεζας θέλοντας να κάνουν επίδειξη δύναμης και να δηλώσουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, ήρθε για να μείνει.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών, που προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε σακούλα έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Το σημείο που εξέράγη η βόμβα στην οδό Σταδίου, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 , τα ξημερώματα του Σαββάτου,απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πρόσοψη και τα τζάμια του κτηρίου καθώς και σε παρακείμενα κτήρια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσματζόγλου και πριν από λίγο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.




Η οδός Σταδίου παρέμεινε αποκλεισμένη καθόλη την διάρκεια της νύχτας καθώς πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ σάρωσαν την περιοχή για την περισυλλογή στοιχείων. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η κυκλοφορία στη οδό Σταδίου αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ), που έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει στοιχεία από τις κάμερες γύρω από το σημείο της επίθεσης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις για την νέα οργάνωση αλλά ερευνώνται τυχόν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις.




Οι αξιωματικοί στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν βρεθεί πια μπροστά στην ολική επαναφορά της τρομοκρατίας καθώς έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί και οι τρομοκράτες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ, CNN Greece

Επιστρέφει η τρομοκρατία στην Ελλάδα; Έκρηξη στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, προκλήθηκαν ζημιές, ανέλαβε την ευθύνη η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» (video)

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: