Ξανά κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Άλεκ Μπάλντουιν: Για την υπόθεση του θανάτου της συνεργάτιδάς του, Χαλίνας Χάτσινς [video]

FILE PHOTO: epa07312358 Actor Alec Baldwin (C) departs courtroom after a hearing at Manhattan Criminal Court on charges that he allegedly punched a man during a dispute on 02 November 2018 over a parking spot in New York, New York, USA. EPA, JUSTIN LANE




Ενώπιον της δικαιοσύνης ξανά θα βρεθεί ο Άλεκ Μπάλντουιν για την υπόθεση του θανάτου της συνεργάτιδάς του, Χαλίνας Χάτσινς, κατηγορούμενος εκ νέου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς δικαστήριο στο Νέο Μεξικό απήγγειλε ξανά κατηγορίες στον ηθοποιό για το μοιραίο κινηματογραφικό γύρισμα τον Οκτώβριο του 2021.

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται και η υπεύθυνη των όπλων της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, αφού εκείνη ήταν που έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα.

Οι προηγούμενες κατηγορίες εναντίον του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη μιας ποινικής δίκης.

Ωστόσο, οι τοπικοί εισαγγελείς διεξήγαγαν έκτοτε περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό.

Οι δικηγόροι του Μπάλντουιν δήλωσαν στο BBC: «Ανυπομονούμε για την ημέρα της δίκης».

Ο Μπάλντουιν, 65 ετών, δοκίμαζε ένα πιστόλι Colt 45 προκειμένου να γυρίζει μια σκηνή για το Rust, μια επερχόμενη ταινία Γουέστερν που γυριζόταν κοντά στη Σάντα Φε, τον Οκτώβριο του 2021.

Όμως το όπλο εξερράγη, πυροβολώντας θανάσιμα την 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, καθώς, όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο, διέθετε αληθινή σφαίρα.

«Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύουν την ποινική ευθύνη του κ. Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα», ανέφεραν τον περαμένο Οκτώβριο σε ανακοίνωσή τους οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis. «Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη».

Με πληροφορίες από BBC

«Κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει» με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η Πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών στο Λονδίνο ερμηνεύει ιατρικά τις σχετικές ανακοινώσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: