Βρεφικό γάλα, σαμπουάν και απορρυπαντικά ανάμεσα στα προϊόντα που θα αφορούν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας [video]

FILE PHOTO: Καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay.com/Alexa




Σύσκεψη για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν κατά της ακρίβειας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Σκρέκας έδωσε ένα βασικό περίγραμμα των προς ανακοίνωση μέτρων:

«Μιλάμε για τα ταχέως κινούμενα αγαθά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας πως η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας. «Εχουμε μέτρα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά και εκεί θα εστιάσουμε αύριο. Στο πώς θα έχουμε συνθήκες καθαρότερων τιμών, όπως ισχύει και στις άλλες αγορές. Πρέπει συγκρίνοντας τιμές καταλόγου να έχουμε παρόμοιες τιμές».




Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα αφορούν σε προϊόντα για τα οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει διαπιστώσει υπερβάλλοντα κέρδη, όπως τα βρεφικά γάλατα, οι πάνες, τα σαμπουάν, οι οδοντόκρεμες, τα καθαριστικά και τα απορρυπαντικά.

Την επικείμενη ανακοίνωση της μείωσης του βρεφικού γάλακτος -γύρω στο 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-, επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας, ενώ ερωτηθείς για τη διατίμηση τόνισε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα κι αυτό δεν το θέλουμε».




«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι» διευκρίνισε. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση διότι έχει να κάνει και με συνθήκες κλιματολογικές, συνθήκες ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί. Δηλαδή υπάρχουν τοπικά και καιρικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι. Σίγουρα πρέπει οι εταιρείες οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα λαδιού να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον πιο έντονου ανταγωνισμού και τα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το προ κρίσης επίπεδο να ελέγχονται διαρκώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης. (…) Όπου παρατηρούνται παρατυπίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

Συνέντευξη του πρωθυπουργού το βράδυ της Τετάρτης

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει το βράδυ συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, στην οποία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτία του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κομβικό ρόλο θα έχει ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή. Επίσης στην πρωτοκαθεδρία για την εξήγηση και την κατανόηση του νομοσχεδίου από τους πολίτες θα βρεθούν ο διευθυντής του Γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Δουλεύουμε 177 ημέρες το χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές στο κράτος: Βελτίωση σε σχέση με το 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: