Βαριά «καμπάνα» για τον Τραμπ: Το δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να πληρώσει $83,3 εκατομμύρια αποζημίωση στην Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

FILE PHOTO: Former US President Donald Trump (C) leaves Trump Tower to attend E. Jean Carroll’s defamation case against him in New York, New York, USA, 26 January 2024. EPA/SARAH YENESEL




Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πληρώσει  83,3 εκατομμύρια δολάρια καθώς κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση έναντι της Τζιν Κάρολ, με δηλώσεις που είχε κάνει γι’ αυτήν το 2019.

Το συνολικό ποσό είναι οκταπλάσιο αυτού που είχε ζητήσει η Κάρολ στην αρχική της αγωγή.

Ο πρώην πρόεδρος – ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της αίθουσας του δικαστηρίου και της προεκλογικής εκστρατείας του 2024 – δεν ήταν παρών κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, αφού έφυγε από το δικαστήριο του Μανχάταν νωρίς το απόγευμα.

  • Η Κάρολ, πρώην αρθρογράφος περιοδικού, υποστήριξε ότι ο Τραμπ τη βίασε σε ένα πολυκατάστημα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια τη δυσφήμησε όταν αρνήθηκε τον ισχυρισμό της.

Η Κάρολ θα λάβει 18,3 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 65 εκατομμύρια δολάρια ως  τιμωρητική αποζημίωση επειδή ενήργησε κακόβουλα κάνοντας τις δυσφημιστικές δηλώσεις για την Κάρολ.

Από τα 18,3 εκατομμύρια που θα καταβάλει ο Τραμπ στην Κάρολ, τα 11 προβλέπονται ως χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της φήμης και τα 7,3 εκατομμύρια δολάρια είναι αποζημίωση για την  συναισθηματική βλάβη που της προκλήθηκε από τις δημόσιες δηλώσεις του Τραμπ το 2019.

Η Κάρολ και η νομική της ομάδα έλαμπαν καθώς έφευγαν από το δικαστήριο με ένα μαύρο SUV. Δεν απάντησαν σε ερωτήσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Κάρολ κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια στη δίκη της για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση εναντίον του πρώην προέδρου.

Η Τραμπ δεν παρευρέθηκε στην πρώτη δίκη της Κάρολ, αλλά εμφανίστηκε στη δεύτερη – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που την αντιμετώπισε δημόσια σε αίθουσα δικαστηρίου.

Η συμπεριφορά του Τραμπ κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την φήμη του, προκαλώντας προειδοποιήσεις από τον δικαστή.

«Ο κ. Τραμπ έχει το δικαίωμα να είναι παρών εδώ. Αυτό το δικαίωμα μπορεί να καταπέσει, και μπορεί να χαθεί εάν είναι ενοχλητικός, κάτι που μου έχει αναφερθεί, και αν αγνοήσει τις δικαστικές εντολές», προειδοποίησε ο Κάπλαν.

«Κύριε Τραμπ, ελπίζω να μην χρειαστεί να σκεφτώ να σας αποκλείσω από τη δίκη… Καταλαβαίνω ότι μάλλον ανυπομονείτε πολύ να το κάνω αυτό».

«Θα μου άρεσε, θα μου άρεσε», απάντησε ο Τραμπ με μια χειρονομία.

 

 

Με πληροφορίες από  CNN/ The Guardian/

 

Bloomberg: Στην Ουάσιγκτον αρχές Φεβρουαρίου ο Όλαφ Σολτς: Συνομιλίες με Τζο Μπάιντεν για πρόσθεση βοήθεια στην Ουκρανία

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: