Τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Καμπούλ: H δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες

File photo: Μέλη των Ταλιμπάν φρουρούν περιοχή στην Καμπούλ μετά τη φονική επίθεση σε εκδήλωση έξω από το τζαμί Eid Gah Mosque στην αφγανική πρωτεύουσα. EPA, STRINGER




Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια δεύτερη επίθεση μέσα σε τρεις ημέρες στην Καμπούλ, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς χθες, Τρίτη, στα ανατολικά της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χαλίντ Ζαντράν ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο X (πρώην Twitter) ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα καρότσι εξερράγη κοντά σε ένα μίνι μπας.

Ο ίδιος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και ομολόγησε.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αργά χθες το βράδυ μέσω της πλατφόρμας Telegram, λέγοντας ότι «πυροδότησε ένα μηχανισμό μέσα σε ένα όχημα που μετέφερε υπαλλήλους της φυλακής Πουλ-ε-Τσάρκι».

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυλακές στο Αφγανιστάν, που βρίσκεται στην Καμπούλ.

Ο ISIS είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους σε λεωφορείο την Κυριακή στην περιοχή Νταστ-ε-Μπάρκι της πρωτεύουσας, έναν θύλακα της σιιτικής κοινότητας Χαζάρα που καταπιέζεται εδώ και αιώνες στο Αφγανιστάν.

Ο περιφερειακός βραχίονας του ISIS στοχοθετεί τακτικά σιίτες τους οποίους θεωρεί αιρετικούς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε λεωφορείο στο Νταστ-ε-Μπάρκι, μια επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που οι Ταλιμπάν τερμάτισαν την εξέγερσή τους ανακτώντας την εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Ωστόσο, ορισμένες ένοπλες ομάδες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπούλ, Αφγανιστάν 

Nέα ουκρανική επίθεση με drones επί ρωσικού εδάφους απέτρεψε η Μόσχα: To Kίεβο στόχευσε την περιφέρεια Σαράτοφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: