Tetris: Ένας 13χρονος από την Οκλαχόμα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που συνέτριψε το «τέλειο» video game * 34 χρόνια από την κυκλοφορία του [videos]

O 13χρονος Γουίλις Γκίμπσον γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε το Tetris. Screenshot via YouTube@aGameScout




Ένας έφηβος από την Οκλαχόμα πιστεύεται ότι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε το κλασικό βιντεοπαιχνίδι Tetris της Nintendo, 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ο Γουίλις Γκίμπσον δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube από τη στιγμή που έφτασε στο επίπεδο 157, προκαλώντας έτσι την συντριβή του παιχνιδιού.

Ο 13χρονος φαίνεται να πέφτει βαριά πίσω στην καρέκλα του και να λέει: «Θα λιποθυμήσω, δεν νιώθω τα δάχτυλά μου».
Του πήρε μόνο 38 λεπτά για να κερδίσει το παιχνίδι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι παίκτες πίστευαν ότι ήταν δυνατό να παίξουν μόνο μέχρι το επίπεδο 29.

Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι – το οποίο θέλει τους παίκτες να τακτοποιούν τα μπλοκ ή τουβλάκια που πέφτουν το ένα μετά το άλλο,  σε τέλειες οριζόντιες γραμμές με αυξανόμενες ταχύτητες – δημιουργήθηκε αρχικά το 1984 από τον Σοβιετικό μηχανικό Alexey Pajitnov και κέρδισε δημοτικότητα μετά το ντεμπούτο του στο Nintendo Entertainment System (NES) και στην κονσόλα της Nintendo Game Boy το 1989.

Σήμερα, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε μια σειρά από κονσόλες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων.

Το 2010, ο επαγγελματίας παίκτης Thor Aackerlund κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο 30 χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται hypertapping, όπου ένας παίκτης δονεί τα δάχτυλά του με τρόπο που να κάνει το χειριστήριο να προχωρά πιο γρήγορα από την ταχύτητα του παιχνιδιού.

Αυτό οδήγησε άλλους παίκτες να υιοθετήσουν το hypertapping και άλλες τεχνικές για να δουν πόσο μακριά μπορούσαν να φτάσουν – αλλά από τον περασμένο μήνα, μόνο η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να φτάσει στην πραγματική οθόνη του παιχνιδιού.

Μια οθόνη kill εμφανίζεται όταν ένας παίκτης φτάσει σε ένα επίπεδο που προκαλεί τη συντριβή του παιχνιδιού.

Όταν ο Γουίλις έφτασε στα 38 λεπτά παιξίματος, η οθόνη συνετρίβη και τα μπλοκ σταμάτησαν να κατεβαίνουν, καθώς έχει κερδίσει το παιχνίδι.

Ο Αμερικανός έφηβος – που φέρει το όνομα Blue Scuti στο YouTube – παίζει το παιχνίδι από τα 11 του και έχει συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά gaming.

«Όταν άρχισα να παίζω αυτό το παιχνίδι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα συντρίψω το παιχνίδι ή θα το κερδίσω», έγραψε στο κανάλι του στο YouTube.

Εκτός από το ότι κέρδισε το παιχνίδι, ο Γουίλις λέει ότι έσπασε επίσης το συνολικό σκορ και άλλα τρία παγκόσμια ρεκόρ Tetris.

Άλλοι παίκτες προσπαθούν τώρα να σπάσουν τα ρεκόρ του 13χρονου, με πολλούς να καταγράφουν τις προσπάθειές τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ροής βίντεο.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Τι αλλάζει στην εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιορισμοί στη βίζα σπουδών από Ιανουάριο: Το κόστος για τους ξένους φοιτητές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: