Τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας και οι διορισμοί στα ΔΣ ημικρατικών οργανισμών στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα μέτρα για πάταξη της εγκληματικότητας και της οπαδικής βίας και οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις μετά τους διορισμούς στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται το χθεσινό black out στο ΓΝ Λευκωσίας και οι εξελίξεις με το τερματικό υγροποίησης του φυσικού αερίου μετά την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο νεποτισμός βαπτίστηκε καινοτομία» και γράφει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δημιούργησε και πάλι κρίση μετά τους διορισμούς στους ημικρατικούς. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ατύχημα προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στο ΓΝ Λευκωσίας.

Η «Α» επίσης αναφέρει ότι Τ/κ οδηγοί φοβούνται για μέτρα από την ΚΔ που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν απαγόρευση παραλαβής πελατών από τα αεροδρόμια.

«Θέλουν να πατάξουν το έγκλημα με περιπολίες και άλλα ημίμετρα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και τα περιγράφει ως «ημίμετρα» και «αναμάσημα παλιών εξαγγελιών».

Αλλού αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα δώσει τις απόψεις του για την υπόθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας και το άλκοτεστ που δεν έγινε. Γράφει ακόμη για τα απεργιακά μέτρα που ενδεχομένως να ληφθούν στην ΑΗΚ.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έφεραν τριγμούς οι καρέκλες» γράφει στο κύριό του θέμα ότι είναι υπό αμφισβήτηση όλοι οι διορισμοί στους ημικρατικούς και ότι μέτωπο έκανε η αντιπολίτευση και υπάρχουν ρήγματα στη συμπολίτευση.

Επίσης γράφει ότι βγάζουν την ΜΜΑΔ στην πρώτη γραμμή στο πλαίσιο των μέτρων για την εγκληματικότητα και την οπαδική βία. Ο «Φ» προβάλλει στοιχεία για τους άστεγους στην Κύπρο που πέρσι ήταν 137.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Άφησαν τα νοσοκομεία να…καταρρεύσουν και χωρίς ρεύμα!» και γράφει ότι είναι αναπάντητο το ερώτημα αν θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τη χθεσινή διακοπή ρεύματος στο ΓΝ Λευκωσίας.

Αλλού γράφει για δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ. Η «Χ» προβάλλει αλλού τα μέτρα για την εγκληματικότητα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Yπαινιγμοί ότι η Κύπρος μπορεί να τερματίσει τις πληρωμές για το τερματικό υγροποίησης ΦΑ» και αναφέρει ότι αυτό προκύπτει μετά την έκθεση-καταπέλτη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις καθυστερήσεις.

Αλλού αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν μέτρα για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης γράφει ότι η Κομισιόν έδωσε πράσινο φως για νόμο για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η εφημερίδα New York Times δικαιώνει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Λονδίνο πιέζουν το Ισραήλ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο Λάρνακας-Ασντόντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: