Απειλητικό email στα σχολεία της Κύπρου: Η Αστυνομία εν αναμονή ενημέρωσης από τη Europol, την Interpol και τις ρωσικές αρχές

File Photo An exterior view of the Europol headquarters in The Hague, the Netherlands, EPA/JERRY LAMPEN




Η Αστυνομία της Κύπρου αναμένει ενημέρωση από την Europol, την Interpol και τις ρωσικές αρχές, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα του απειλητικού ηλεκτρονικού μηνύματος που στάλθηκε χθες σε σχολεία για τοποθέτηση βόμβας και αναφορές σε «αγγελιοφόρους του Αλλάχ», ανέφεραν το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αστυνομικές πηγές .

Σημείωσαν πως το μήνυμα φαίνεται να στάληκε από χώρα του εξωτερικού και όχι από την Κύπρο, σημειώνοντας πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το οποίο στάλθηκε το εν λόγω μήνυμα ήταν δημοσιευμένο στο διαδίκτυο μαζί με κωδικούς, πράγμα που πιθανόν υποδηλώνει ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο οικειοποιήθηκε αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και απέστειλε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το κείμενο του εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα ήταν επίσης αναρτημένο στο διαδίκτυο, επομένως φαίνεται ότι δεν γράφτηκε ειδικά για την Κύπρο.

Φαίνεται, επίσης, ότι το ίδιο λεκτικό μεταφράστηκε από διαδικτυακή μηχανή μετάφρασης, ενώ εντοπίστηκε ότι ο αποστολέας δεν είναι από την Κύπρο, αλλά από χώρα του εξωτερικού, σημείωσαν.

Ανέφεραν, τέλος, ότι στο πλαίσιο των εξετάσεων της Αστυνομίας αναμένεται ενημέρωση από την Europol, την Interpol και από τις ρωσικές αρχές με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Ζήνωνας Σωκράτους
Λευκωσία, Κύπρος

Το είχαν φυτέψει για τα 50 “μαύρα” χρόνια της τουρκικής κατοχής: Βανδαλίστηκε δέντρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, στο Νόρφολκ της Αγγλίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: