Τα έκανε “σαλάτα” πάλι ο Ελπιδοφόρος: Τα βάζει με την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, που αποκάλυψε τις αναλήθειές του, αιχμές και κάλπικες δικαιολογίες…

Archbishop Elpidophoros visited the tomb of St. Paisios of the Holy Mountain at The Holy Monastery of St. John the Theologian in the village of Souroti, outside of Thessaloniki leading pilgrims from the USA, January 23rd, 2024. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Κείμενο της ιστοσελίδας ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

Προτρέπουν χωρίς αιδώ:«Να προβληματιστούν οι τέσσερις γέροντες από τη στάση των πέντε μονών»- Ο Ελπιδοφόρος θα προβληματιστεί καθόλου από τη δική του στάση; Ρωτάμε εμείς…

«Μας κάλεσαν και βρήκαμε την πόρτα κλειστή, έχουμε και σχετικό γραπτό μήνυμα», είναι η απάντηση κύκλων της Αρχιεπισκοπής Αμερικήςστην ανακοίνωση της τετραμελούς Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, αναφορικά με την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στο κτήριο της Επιστασίας στις Καρυές το περασμένο Σάββατο.

Στην ανακοίνωση της τετραμελούς Ιεράς Επιστασίας, την οποία υπογράφουν ο Πρωτοεπιστάτης Στέφανος Χιλανδαρίου και οι επιστάτες Παύλος Ξηροποτάμου, Νικόδημος Αγίου Παύλου και Παϊσιος Γρηγορίου, αναφέρεται πως υπάρχει «ομόφωνος απόφασις της Ιεράς Κοινότητος των Αντιπροσώπων των είκοσι Μονών, όπως μη υπάρξει η κατά το έθος υποδοχής του Ιεράρχου υπό της Ιεράς Επιστασίας».

Αφορμή στάθηκε η τέλεση βάφτισης από τον κ. Ελπιδοφόρο των παιδιών ομόφυλου ζευγαριών ομογενών επιχειρηματιών τον Ιούλιο του 2022 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βούλα.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σχολίαζαν πως «στο πρόγραμμα της προσκυνηματικής επίσκεψης το οποίο δημοσιοποιήθηκε δύο μήνες πριν, αλλά και λίγο πριν την έναρξή της, πουθενά δεν αναφέρεται επίσκεψη στην Ιερά Επιστασία.

Παρ’ όλα αυτά δημιούργησε εντύπωση η γραπτή πρόσκληση για επίσκεψη των προσκυνητών στην Ιερά Επιστασία το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί, την οποία έστειλε με γραπτό μήνυμά του ένας από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση». Να μας πουν ποιος έστειλε το μήνυμα; Είναι ένας από τους τέσσερις ή κάποιος προσκείμενος στον Ελπιδοφόρο;

Σημειώνεται πως ο κ. Ελπιδοφόρος και η συνοδεία του έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στις Καρυές -καθοδόν από τη μονή Ξενοφώντος προς τη Φιλοθέου- και βρήκαν κλειστή την πόρτα της Ιεράς Επιστασίας, ενώ κανείς δεν τους περίμενε.

Αναφορικά με την σημείωση της Ιεράς Επιστασίας ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Κοινότητας για τη υποδοχή του κ. Ελπιδοφόρου, οι ίδιοι κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επισημαίνουν πως «ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έχοντας την κανονική άδεια του Επισκόπου του Αγίου Όρους Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επισκέφθηκε το Αγιώνυμο Όρος επικεφαλής πολυάριθμων πιστών της Αμερικής λόγω του μεγάλου σεβασμού τόσο του ίδιου όσο και των ομογενών προς τον ιερό τόπο του Περιβολιού της Παναγίας.

Όπως δημοσιεύτηκε ήδη ευρύτατα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, οι Άγιοι Καθηγουμένοι πέντε Μονών (Ξενοφώντος, Σίμωνος Πέτρας, Φιλοθέου, Καρακάλλου και Παντοκράτορος) και οι περί αυτών ιερές αδελφότητες των σεβαστών Αγιορειτών πατέρων με πολύ σεβασμό, χαρά και τιμή υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο μας.

Οι εκατοντάδες εικόνες – φωτογραφίες και video – που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία.

Μαρτυρία, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει τους τέσσερις υπογράφοντες του ασυνήθιστου αυτού ανακοινωθέντος οι οποίοι περιγράφουν κάποια ομόφωνη απόφαση, η οποία ποτέ δεν κοινοποιήθηκε ούτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ούτε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ούτε πριν, ούτε κατά την διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης. Η υποτιθέμενη “ομόφωνη απόφαση” προφανώς δεν τηρήθηκε».

  • Σ.Σ. Κατέκλυσαν οι φωτό τα μέσα που τα παπαγαλάκια του Ελπιδοφορου φρόντισαν να τις στείλουν για να δείξουν στην κοινή γνώμη και στην ομογένεια ότι έγινε αποδεκτός από τους Αγιορείτες! Αλλά από την ξινισμένη μούρη του φαίνεται πως τίποτα δεν ήταν όπως το ήθελε και άνθρακες ο θησαυρός.

Και όπως βλέπετε μας δίνουν και μαθήματα για το πως θα αντιδρά και θα εκδίδει ή όχι ανακοινωθέντα η Ιερά Επιστασία. Και μάλιστα κάνουν λογοπαίγνια και για ομόφωνη απόφαση που δεν τηρήθηκε επειδή τον δέχθηκαν πέντε Μονές.

Ποιές Μονές τον δέχθηκαν; Η Ξενοφώντος που τον κάλεσε, η Παντοκράτορος που είναι αδελφή Μονή, η Σιμωνόπετρα αφού έχει οικονομικές δοσοληψίες μαζί της, η Καρακάλλου, και η Φιλοθέου λόγω των σχέσεων της με τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας (τον οποίο οι της Φιλοθέου θέλουν να τον Αγιοκατατάξουν και αυτό θα περάσει από τα χέρια του Ελπιδοφόρου προς τον Πατριάρχη).

Όπως είναι γνωστό, η Μονή Φιλοθέου βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών σχετικά με τα ρωσικά εμβάσματα στο Άγιον Όρος, αφού ως γνωστόν ανήκει στα θεωρούμενα φιλο-ρωσικά μοναστήρια του Αγίου Όρους και έχει σχέσεις με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Ρωσίας και ολιγάρχες.

Επίσης η Μονή κατηγορήθηκε για σχέσεις με το κόμμα της «Νίκης». Για την ιστορία να πούμε ότι η Μονή Φιλοθέου σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα «Νίκη» και ότι δεν είχε εμπλοκή στις εκλογές της περασμένης χρονιάς.

Αυτές λοιπόν οι πέντε Μονές άνοιξαν τις θύρες των και υποδέχθηκαν τον Σεβ. Αμερικής . Τον δέχθηκαν δηλαδή την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι!

Και όμως μας λένε χωρίς αντίλογο τις δικές τους παραδοχές. Γιατί νομίζουν ότι δεν ξέρουμε ότι κάθε Μονή έχει το αυτοδιοίκητο και μπορεί να προσκαλεί όποιον Ιεράρχη επιθυμεί για να προΐσταται των Ιερών Ακολουθιών, αρκεί να έχει την κανονική άδεια του Πατριάρχη.Και ο Ελπιδοφόρος είχε την άδεια του Πατριάρχη. Οπότε καλώς πέρασε το κατώφλι του Αγίου Όρους.

Γιατί να τον δεχθεί όμως η Ιερά Επιστασία; Ούτε λόγος! Θα ήταν σαν να έφτυνε τα μούτρα της μετά την επιστολή της Ιεράς Κοινότητας προς τον Πατριάρχη.

Και ναι μεν το ψέμα κρύβεται, έστω και με ωραία λόγια και επιμελώς φροντισμένες διαρροές! Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται! Και η αντίστροφη μέτρηση για τον Ελπιδοφόρο άρχισε. Όλοι το έχουν καταλάβει εκτός από τον ίδιο!

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα voria

Ο Ελπιδοφόρος συνεχίζει την αλλόκοτη περιοδεία του: Επίσκεψη στον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη με δώρο το βιβλίο του για την Ουκρανία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: