Στην Ιταλία ξεκινούν τα… κόλπα της ΑΑΔΕ με τα social για τη φοροδιαφυγή: Φτάνει τα 80 δισ. το χρόνο, σαν τρομοκρατία τη χαρακτηρίζει η κυβέρνηση

FILE PHOTO: Ιταλοί καραμπινιέροι στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. EPA, CLAUDIO ONORATI




Ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο, μιλώντας σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής της Ρώμης, δήλωσε ότι «η φοροδιαφυγή είναι ένας ογκόλιθος, κάτι σαν την τρομοκρατία» και ότι «σε μια χώρα στην οποία το όλο αυτό φαινόμενο αγγίζει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, πρέπει όλοι να βοηθήσουν στην πάταξή του».

«Είναι βασικής σημασιας να συλλέξουμε νέα στοιχεία μέσω διαδικτύου, πρόκειται για σημαντικό βήμα προόδου», πρόσθεσε ο Λέο.

Η αναφορά του είναι, όπως εξηγεί ο Τύπος, σε στοιχεία που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τα οποία οι πολίτες δημοσιοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεκινήσαμε ήδη διάλογο με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και από μέρους της υπάρχει διάθεση για συνεργασία», εξήγησε ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Δικαστής μπλόκαρε πληρωμή $56 δισ. από την Tesla προς τον Μασκ, μετά από προσφυγή μετόχου: Τα ήθελε για να αφιερώνει την προσοχή του στην εταιρεία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: