Στη Σούδα 2.500 αμερικανοί πεζοναύτες μετά την αποστολή τους στην Ερυθρά Θάλασσα- Η μονάδα Bataan ηγείται της αμερικανικής στρατιωτικης παρουσίας στη Μεσόγειο

Από ελικοπτεροφόρο “USS Bataan στη Σούδα screenshot euronews




Τα μέλη της 26ης Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών και της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κρητική φιλοξενία

Στον κολπο της Σουδας στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ συμμετεχοντας στην Ομάδα Αμφίβιας Ετοιμότητας Bataan των αμερικανικών Ενοπλων Δυνάμεων.

Η Μονάδα έχει έδρα την πολιτεία της Β. Καρολίνας και θεωρείται από τις επίλεκτες των Αμερικάνων πεζοναυτών καθώς στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό πολεμικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.

Αποτελείται από το μηκους 257 μέτρων ελικοπτεροφόρο “USS Bataan (LHD 5)” και δυο συνοδευτικά πλοία, το αποβατικό πλοίο “USS Carter Hall (LSD 50)” και το αμφίβιο μεταφορικό πλοίο “ USS Mesa Verde (LPD 19)”.

Ολα μαζί απασχολούν προσωπικό περίπου 2.500 ατόμων.

Η Μονάδα Αναπτύχθηκε στη Σούδα μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα και το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, αποκρούοντας τις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χουθι σε βάρος εμπορικών πλοίων.

Πλέον ηγείται της αμερικανικής στρατιωτικης παρουσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη στρατηγική των Αμερικανικών Ενοπλων Δυναμεων.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ανέδειξαν την αξία, τη χρησιμότητα και την επιχειρησιακή ευελιξία που παρέχουν μια προωθημένη Αμφίβια δύναμη και μια Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών όσον αφορά την εκστρατεία και την αντιμετώπιση κρίσεων», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντενις “Dolf” Σαμπσον, διοικητής της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών.

Κατά την παραμονή τους στη Σουδα, τα μελη της “Ομάδα Αμφίβιας Ετοιμότητας” και η “26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών” θα πραγματοποιήσουν τη συνήθη συντήρηση μετά από αρκετούς μήνες κατανεμημένων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων εντός των περιοχών επιχειρήσεων του 5ου και 6ου Στόλου των ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοινωση, στο πλαίσιο της παραμονής τους οι αμερικανοι πεζοναύτες θα έχουν την ευκαιρία για αναψυχή και ξεκούραση, αλλά και «να απολαύσουν την τοπική κουλτούρα στην Κρήτη».

Mε πληροφορίες από euronews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Το 2024 θα είναι η πλέον κομβική χρονιά για τον ελληνικό στόλο: Απαιτούνται αποφάσεις που θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: