Προτροπή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ιδού το πρώτο βήμα για την εδραίωση ενός ευνομούμενου κράτους και της καταπολέμησης της διαφθοράς

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Πρωτοβουλίας «OneCyprus». Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




ΤΟΥ ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

Έντιμε κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει του ότι εντός των επόμενων ημερών, προτίθεστε να ασκήσετε το συνταγματικό σας δικαίωμα για τον διορισμό των νέων προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, θα θέλαμε ως Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού να σας υπενθυμίσουμε και να σας προτρέψουμε στα εξής:

Οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Δ.Σ. των Ημικρατικών, είναι Οργανισμοί Δημόσιας Ωφελείας. Μοναδική έγνοια τους θα πρέπει να είναι η προσφορά τους προς το Δημόσιο Συμφέρον για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνα για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κάποιοι Προέδροι, Μέλη και Γενικοί Διευθυντές, άσκησαν ανελέητη εργασιακή τρομοκρατία σε υπαλλήλους, που στήριζαν την δική σας υποψηφιότητα και που μέχρι σήμερα αρκετοί από αυτούς έχουν «στοχοποιηθεί», έχουν «κυνηγηθεί» και έχουν περιθωριοποιηθεί ευγενικά «υπηρεσιακά» και με το «γάντι», εφόσον τα διεφθαρμένα κομματικά τους μυαλά, φρόντισαν να παγιδεύσουν το κράτος, διορίζοντας Γενικούς Διευθυντές 5-6 μήνες πριν την λήξη των Συμβολαίων τους, με στόχο το «κομματικό τους βόλεμα» πριν την αλλαγή της Κυβέρνησης και του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

  • Η πιο πάνω ευτελής, ανέντιμη και πιθανόν παράνομη πράξη, παραμένει μέχρι σήμερα «εν ισχύ», καταλύοντας κάθε έννοια, Ηθικής, Αξιοκρατίας και Κράτους Δικαίου.

Τα άτομα τα οποία διέπραξαν τις πράξεις αυτές, έχουν ονόματα και επίθετα που πολύ πιθανόν να ευρίσκονται στις λίστες των νέων υποψηφίων για επαναδιορισμό τους στα νέα Διοικητικά Συμβούλια, και που γνωρίζοντας πολύ καλά, για πόσο χρονικό διάστημα λειτουργεί «η κοινωνική μνήμη της εξαπάτησης» και βασιζόμενοι στις πιστές και αποτελεσματικές υπερτροφικές κομματικές τους «γλώσσες» και «πλάτες», θα προσπαθήσουν να επαναδιεκδικήσουν θέσεις στα νέα Διοικητικά Συμβούλια, επικαλούμενοι κάποιοι εξ αυτών, ότι δήθεν πραγματοποίησαν μόνο μία θητεία και έχουν δικαίωμα για ακόμα μια.

Η πιο πάνω θεσμική πολιτική εξαπάτηση και σκευωρία συγκεκριμένου συλλογικού οργάνου, επικυρώθηκε και με απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανεξαρτήτως των πιθανών νομικών πτυχών που μπορεί να τυγχάνει, η πιο πάνω πράξη, το θέμα το οποίο προκύπτει είναι καθαρά Πολιτικό. Συνεπώς, οφείλετε κύριε Πρόεδρε να το επιληφθείτε «ως μείζον θεσμικό θέμα» και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, που να δηλώνουν ότι το κράτος δεν επιδέχεται πλέον αυτού τους είδους τις κομματικές μεθοδεύσεις οι οποίες αγκυλώνουν και απαξιώνουν τους θεσμούς του Κράτους θέτοντας το σε «κομματική ομηρία».

Η πιο πάνω πράξη δεν έχει να κάνει απλά με μια ατομική ηθική έκπτωση ή ένα απλό ατομικό δόλο, αλλά με μια προγραμματισμένη θεσμική πολιτική εξαπάτηση και σκευωρία συλλογικού οργάνου του Κράτους.

Ως ενεργοί πολίτες και ως Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού το οποίο αγωνίζεται, μεταξύ άλλων, για την ανασύσταση ενός ευνομούμενου Κράτους με πρώτιστη προτεραιότητα την πάταξη της κομματικής/πολιτικής διαφθοράς που εξευτέλισε τους θεσμούς και τον πολιτικό βίο διασύροντας διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία, καταδικάζουμε τις πιο πάνω ενέργειες αξιώνοντας άμεσα την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και των αρχών δικαίου.

Ως εκ τούτου, σας προτρέπουμε όπως στους νέους διορισμούς των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, «αποβάλετε από τις λίστες των ονομάτων» οποιονδήποτε υποψήφιο προηγούμενου Δ.Σ. προέβη στις προαναφερθείσες πράξεις και δώστε εντολή στα νέα Διοικητικά Συμβούλια να προχωρήσουν σε διερεύνηση των διορισμών και απομάκρυνση των Γενικών Διευθυντών που διορίστηκαν με τις πιο πάνω μεθοδεύσεις. Αυτό, θα είναι και ένα πρώτο καθοριστικό βήμα για εξυγίανση του πολιτικού μας βίου.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Απογοητεύσεις και ηλιαχτίδες το 2023, προσδοκίες για το 2024: Τυχόν αποτυχία της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη θα ισοδυναμεί με κοινωνική κι εθνική αυτοκτονία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: