Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Δυτικό Σουδάν: Τραγικές οι συνθήκες για τους άμαχους, που βρίσκονται εν μέσω βομβαρδισμών

Eικόνα καταστροφής από τις εμφύλιες διαμάχες σε συνοικία του Χαρτούμ. EPA/Indonesian Embassy KBRI Khartoum / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Είκοσι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην πόλη Μπαμπανούσα στο κρατίδιο Δυτικού Κορντοφάν του Σουδάν, καθώς συνεχίστηκαν βίαιες μάχες μεταξύ του στρατού και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης για τέταρτη συνεχή ημέρα, εν μέσω σημαντικής επιδείνωσης των ανθρωπιστικών συνθηκών.

Το Συνδικάτο των Γιατρών του Σουδάν ανέφερε σε δήλωση χτες Πέμπτη ότι οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 10 αμάχων και στον τραυματισμό άλλων 16.

Ακόμη επεσήμανε τις τραγικές συνθήκες στη στρατηγική πόλη, η οποία περιέχει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές φρουρές στα δυτικά της χώρας.

Το Συνδικάτο των Γιατρών εξήγησε ότι όλες οι εγκαταστάσεις υγείας στην πόλη ήταν εκτός λειτουργίας εν μέσω μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό λόγω των συνεχών βομβαρδισμών από εναέριο και χερσαίο.

Η κατάσταση στο πεδίο είναι πολύ αβέβαιη, με τις δύο πλευρές της μάχης να ισχυρίζονται ότι έχουν τον έλεγχο της πόλης.

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν την προέλασή τους στην πόλη και τον έλεγχό τους σε μια σειρά ζωτικών στρατιωτικών και αστικών περιοχών.

Όμως, σελίδες μέσων ενημέρωσης πιστές στον στρατό επιβεβαίωσαν ότι απέκρουσε τις επιθέσεις Ταχείας Υποστήριξης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Απελευθερώθηκαν έξι καλόγριες που απήγαγαν συμμορίες στην Αϊτή: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη χώρα που έχει διαλυθεί από την εγκληματικότητα 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: