Πληροφορίες για νέο συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα έλαβαν οι βρετανικές αρχές: Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο κατά σκάφους

File Photo A Houthi soldier stands guard as people protest against a multinational operation to safeguard Red Sea shipping following Houthi attacks and the subsequent US and UK airstrikes on Houthis military sites, in Sanaa, Yemen, 12 January 2024. EPA/YAHYA ARHAB




Το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα πληροφορίες για εκτόξευση πυραύλου κατά σκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στις ακτές της Υεμένης.

Σύμφωνα με την αναφορά που έλαβε η UKMTO, το συμβάν συνέβη περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, προσθέτοντας ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.

Το πλοίο δεν ανέφερε τραυματισμούς ή ζημιές και συνέχισε την πορεία του στο επόμενο λιμάνι, καθώς τα πλοία ειδοποιήθηκαν να «διαμετακομίσουν με προσοχή».

Η αναφορά έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης σε αυτή την ζωτικής σημασίας θαλάσσια περιοχή για το εμπόριο μετά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα που έγιναν χθες βράδυ ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Guardian

«Άνευ προηγουμένου» συμφωνία για την ασφάλεια υπέγραψαν Σούνακ και Ζελένσκι: Σε ισχύ μέχρι να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: