Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Μπλίνκεν στην Τουρκία: Μετά τον Φιντάν συναντήθηκε με τον Ερντογάν – Στα Χανιά το τετ α τετ με τον Μητσοτάκη [video]

President Erdogan received U.S. Secretary of State Antony Blinken at Vahdettin Mansion in Istanbul. Photo via X (twitter) Presidency of the Republic of Türkiye @trpresidency




Μετά από περίπου δύο ώρες και χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν

και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ξεκινήσει γύρω στις 11.30 το πρωί.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συνάντησή τους να ολοκληρώνεται λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

 

Στη συνάντηση στο μέγαρο Vahdettin παρόντες ήταν εκτός του Χακάν Φιντάν, ο διευθυντής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Χ οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στη συνάντηση που είχαν συζήτησαν για τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, την πρόοδο της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ καθώς και διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Τουρκία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ελλάδα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Πλην του κ. Γεραπετρίτη στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Μπλίνκεν ελπίζει σε συμφωνία με τον Ερντογάν, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα: Σήμερα οι συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: