Ο Στράτος του Ελπιδοφόρου τα έβαλε με την “Καθημερινή” και την αλήθεια: Ναι, δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Άγιο Όρος, ναι, δεν θα τον συναντούσε ο Πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος μέσα στο …χρυσάφι!!! Δέστε τα άμφια, δέστε τη μίτρα στο κεφάλι του. Πόσα κοστίζουν όλα αυτά άραγε; Το στιγμιότυπο είναι από λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Photos: ©GOA, Dimitrios Panagos




ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ HELLAS JOURNAL

Όπως σας έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αγαπητοί αναγνώστες της Hellas Journal, του μόνου ίσως ανεξάρτητου μέσου στον ελληνικό χώρο, το επικοινωνιακό επιτελείο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πάλι τα έκανε …σαλάτα.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ κάνουν τους καλούς φίλους, αναφέρουμε από την αρχή τα εξής: Η ιστοσελίδα μας δεν έχει «νονούς», δεν σιτίζεται από αρχιεπισκοπές και κρατικά ταμεία, δεν υποστηρίζεται από το διεφθαρμένο σύστημα. Το πολεμά αυτό το σύστημα, γι’ αυτό, γνωρίζουμε ότι τούτη η ιστοσελίδα έχει ημερομηνία λήξης…

Ο Στράτος, λοιπόν, -ποιος; Ο Στράτος…- προσπαθεί να αμφισβητήσει το δημοσίευμα της Καθημερινής (ΕΔΩ), για ένα σοβαρότατο θέμα, στο οποίο είχε αναφερθεί αρχικά ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια η ιστοσελίδα μας.

Ο Στράτος, ο οποίος κατά καιρούς έχει κατηγορήσει την Εκκλησία και τους …αντιπροσώπους του Θεού στη Γη, είναι ο «γκράντε» επικοινωνιολόγος του Ελπιδοφόρου. Για τις υπηρεσίες που προσφέρει πληρώνεται «χονδρά» από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ενώ κανονικά έπρεπε να τον πληρώνει από την τσέπη του ο Προκαθήμενος(;) της Εκκλησίας.

  • Εδώ είναι δουλειά, λοιπόν, αν και ο Στράτος δεν πιστεύει σε τίποτα απ’ όσα πρεσβεύει η Ορθοδοξία. Εργάζεται προσωπικά για τον Ελπιδοφόρο και πληρώνεται, όπως και κάποιοι άλλοι στην Αθήνα, για να προωθούν την μεγαλειότητα του.

Λοιπόν: Πρώτον, το κείμενο της Καθημερινής λέει την αλήθεια, λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Άγιο Όρος. Πως αλλιώς πρέπει να του το πουν οι ηγούμενοι και οι μοναχοί για να το καταλάβει;

Και δεν είναι το πρόβλημα μόνο η βάφτιση των παιδιών του ζεύγους ομοφυλοφίλων από το Σικάγο. Του έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του, όπως διαρρέουν οι Αγιορείτες.

Δεύτερον: Σε ότι αφορά το tweet της ιστοσελίδας μας, που προώθησε στα κοινωνικά του δίκτυα ο αρθρογράφος μας, Μιχάλης Ιγνατίου, και το οποίο ανέφερε ότι ο (Ελπιδοφόρος) επέλεξε να μην είναι στη Νέα Υόρκη για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο κ. Στράτος δεν το …έπιασε καθόλου. Τόσα καταλαβαίνει, δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε…

Η Αρχιεπισκοπή γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να κάνει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο για να προσελκύσει επενδύσεις. Οπότε είχε τον χρόνο να μεταθέσει τις ημερομηνίες του ταξιδιού αναψυχής του, στη βόρεια Ελλάδα.

Φυσικά, γνώριζαν στην Αρχιεπισκοπή ότι εάν ο Ελπιδοφόρος παρέμενε στην αμερικανική μεγαλούπολη, ως όφειλε, δεν θα είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ούτε στο γραφείο του, ούτε στο ξενοδοχείο.

  • Η θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον αποτυχημένο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, εκφράστηκε στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με την υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Με λίγα λόγια: Δεν κάνει για την Αμερική. Δίχασε την Εκκλησία της Αμερικής, η οποία πλέον είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Αθήνα δεν θέλει να συμβεί το ίδιο και με τις δυνάμεις της Ομογένειας που συνεχίζουν να παλεύουν για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όσα λένε ο Στράτος και τα υπόλοιπα μέλη της επικοινωνιακής ομάδας δεν είναι η αλήθεια. Τελεία και παύλα. Και τους πήραν είδηση και στην Αθήνα. Όσοι ακόμα υμνούν τον κ. Ελπιδοφόρο, το κάνουν για τους γνωστούς λόγους. Δεν ξέρουν και δεν φροντίζουν να μάθουν.

Πιστεύουν επιπρόσθετα σε ένα παραμύθι…

Αρκετοί μου λένε ότι τη μεγάλη ευθύνη για την αποτυχημένη επιλογή του Ελπιδοφόρου, την έχει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βαρθολομαίος τον επέλεξε. Απλά άνθρωπος είναι και αυτός, δεν είναι …Θεός! Δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο, μα τόσο, ανίκανος. Από την άλλη πλευρά, δέχθηκε και πιέσεις για να επιλέξει τον Ελπιδοφόρο. Και μέσα από την Τουρκία, όχι μόνο από την Ελλάδα.

Η διάλυση της Εκκλησίας είναι ένα γεγονός. Ας παλέψουμε για να μην επιτύχει και τον άλλο στόχο του: Να διαλύσει αυτό που ονομάζουμε «Ελληνικό Λόμπι», ενώ στην πραγματικότητα είναι κάποιες εξαιρετικές προσπάθειες μιας χούφτας ακτιβιστών που σώζουν την πατρίδα τα τελευταία χρόνια. Παλεύουν κυριολεκτικά μόνοι τους.

Αυτούς τους ακτιβιστές δεν θα μπορέσει ποτέ να τους διαλύσει ο Ελπιδοφόρος. Οι άλλοι που τον υποστηρίζουν, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα απολύτως εναντίον της Τουρκίας. Άντε να βγάλουν μία ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο της εισβολής του τουρκικού Αττίλα εναντίον της Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Στράτος, έχει «κατασκευάσει» -τούβλα είναι(;)- ομάδες δημοσιογράφων, στους οποίους κατά καιρούς δίνει ΕΝΤΟΛΕΣ. Προκαλεί απίστευτο γέλιο ο τύπος… Διαβάζουν τα σχόλια του και γελούν μαζί του. Να συνεχίσει το …θεάρεστο έργο του τον παρακαλάνε…

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, το μόνο πρόβλημα του ελληνικού πολιτικού κόσμου είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών; Ο Ερντογάν καραδοκεί, η υπογεννητικότητα αποτελεί απειλή για την Ελλάδα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: