Ο Λόιντ Όστιν τοποθετήθηκε για τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των Χούθι: Είχαν στόχους ραντάρ, υποδομές drones και πυραύλους στην Υεμένη

epa11010885 US Secretary of Defense Lloyd Austin delivers remarks during a meeting at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, SHAWN THEW




Τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη είχαν στόχο υποδομές όπως ραντάρ και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να εξαπολύονται drones και πύραυλοι, προκειμένου να μειωθούν οι δυνατότητές τους να πλήττουν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Η επιχείρηση αυτή είχε σκοπό να διαλυθεί και να υποβαθμιστεί η δυνατότητα των Χούθι να θέτουν σε κίνδυνο τους ναυτικούς και το διεθνές εμπόριο σε μια από τις σημαντικότερες θαλάσσιες διελεύσεις όλου του κόσμου», ανέφερε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ, αν κρίνουν πως είναι «αναγκαίο», θα προχωρήσουν σε νέα πλήγματα.

  • Όλη η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας ακολουθεί:

Υπό το πρίσμα των παράνομων, επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών επιθέσεων των Χούτι -που υποστηρίζονται από το Ιράν -εναντίον αμερικανικών και διεθνών πλοίων και εμπορικών πλοίων από πολλές χώρες που διέρχονται νόμιμα από την Ερυθρά Θάλασσα, οι στρατοί των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν , του Καναδά και της Ολλανδίας, πραγματοποίησαν πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι.

Αυτή η ενέργεια έχει σκοπό να μειώσει και να υποβαθμίσει την ικανότητα των Χούτι να θέτουν σε κίνδυνο τους ναυτικούς και να απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο σε μια από τις πιο κρίσιμες θαλάσσιες οδούς του κόσμου. Η σημερινή δράση του συνασπισμού στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους Χούτι ότι θα υποστούν περαιτέρω συνέπειες εάν δεν τερματίσουν τις παράνομες επιθέσεις τους.

Τα σημερινά πλήγματα στόχευαν τοποθεσίες που σχετίζονται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφοι των Χούτι, τους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και τις δυνατότητες παράκτιων ραντάρ και εναέριας επιτήρησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα και, εάν χρειαστεί, θα λάβουμε επιπρόσθετες ενέργειες για την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας, την παγκόσμια οικονομία και την ελεύθερη ροή του νόμιμου εμπορίου σε μία από τις ζωτικής σημασίας πλωτές οδούς του κόσμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την επίθεση: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, με την υποστήριξη και άλλων χωρών, διεξήγαγαν πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: