Νίκος Μούγιαρης 1945-2019: Κατάφερε να δείξει το Δρόμο… Δεν είναι λίγη αυτή η κατάκτηση… Τώρα μπορούμε -και πρέπει- να ακολουθήσουμε τ’ αχνάρια του για την Πατρίδα

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Νίκος Μούγιαρης κατάφερε να δείξει το Δρόμο σε όλους εμάς που ξεχαστήκαμε και διχαστήκαμε. Κατάφερε να ενώσει τον Ελληνισμό. Δούλεψε σκληρά για την Ελευθερία της μικρής μας Πατρίδας. Βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.

Έδωσε το παράδειγμα της αλληλεγγύης, της αγάπης, της ομόνοιας. Δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Μόνο πρόσφερε. Ένας σπάνιος άνθρωπος, που εαν είχε την υποστήριξη λίγων ακόμα, θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το θλιβερό τοπίο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Κατάφερε να δείξει το Δρόμο. Δεν είναι λίγη αυτή η κατάκτηση. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε τ’ αχνάρια του. Έτσι ώστε με σύνθημα το ΕΜΕΙΣ και όχι το “εγώ”να κάνουμε τη διαφορά…

Έτσι όπως ο αγαπημένος του Γρηγόρης Αυξεντίου χάραξε το στίγμα του σε τούτο το κουρασμένο νησί, έτσι κι ο Νίκος μάς κατευθύνει στην πορεία που ονειρεύτηκε: Στη Λευτεριά της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε τον “Αποχαιρετισμό”, ένα έργο το οποίο ο Νίκος χάρισε απλόχερα σε όλους τους Κύπριους με πάμπολλες παραστάσεις ώστε να θυμηθούμε τι παει να πει αγνός πατριωτισμός!

Ο Νίκος Μουγιάρης έγραψε με τα δυο του χέρια μιαν ιστορία γεμάτη παραδείγματα προς μίμηση.

Σε ευχαριστούμε Νίκο…

Μας έφυγες σαν σήμερα. Πριν πέντε χρόνια…

Αιωνία του η μνήμη…

Ο Νίκος Μούγιαρης του Παγκόσμιου Ελληνισμού, με όραμα και δράση: Το τελευταίο ζεϊμπέκικο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: