Μεταπλάθοντας την Σοφία Βεργκάρα: Πώς η διάσημη ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε διαβόητη βαρώνη της κοκαΐνης για τη σειρά «Γκριζέλντα» του Νetflix [video]

Colombian actor Sofia Vergara during a press conference on occasion of the photocall of the Netflix’ TV series ‘Griselda’ in Madrid, Spain, 09 January 2024. EPA/Rodrigo Jimenez




Κρίμα από το Θεό είναι, αλλά για τις ανάγκες της ηθοποίας έχουμε δει και χειρότερα:
Η Σοφία Βεργκάρα, μία από τις κατά κοινή παραδοχή πιο εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες στη show biz, πρωταγωνιστεί στη σειρά Griselda του Netflix, για την οποία ακούγεται ότι ίσως είναι ανώτερη του Narcos, ισχυρισμός που για όσους έχουν δει το Narcos είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση.

Πάντως η σειρά έχει τους ίδιους παραγωγούς με αυτούς του εξαιρετικού Narcos, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Σε κάθε περίπτωση το Netflix κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο με τίτλο «Becoming Griselda» και δείχνει την μεταμόρφωση της Σοφίας Βεργκάρα σε Γκριζέλντα.

Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση για το τι χρειάστηκε προκειμένου να καλύψει την εκρηκτική ομορφιά της ηθοποιού και να τη μετατρέψει σε «νονά».

Τουλάχιστον πέντε περούκες, προσθετικά φρύδια, προσθετική μύτη και «ελαφρώς λυγισμένα δόντια» που παύουν στη σειράνα είναι εκτυφλωτικά λευκά δεδομένου ότι η Γκριζέλντα ήταν μανιώδης καπνίστρια.

Η ομάδα που ανέλαβε τη μεταμόρφωσή της λέει ότι η Σοφία «ήθελε να αισθάνεται ένας άλλος διαφορετικός άνθρωπος, αλλά όχι στο σημείο που η προσθετική ή το μακιγιάζ να αναστέλουν της. Οι επεμβάσεις έπρεπε να είναι λεπτές.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι αυτή η μεταμόρφωση επιτυγχάνεται επίσης μέσω του παιξίματος: από τον τρόπο που περπατά, τον τρόπος που κινείται, το πώς κοιτάζει το φακό και πώς γελάει. Επίσης, η Σοφία δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή της, ενώ η Γκριζέλντα καπνίζει όλη την ώρα».

Η Γκριζέλντα Μπλάνκο Ρεστρέπο (14 Φεβρουαρίου 1943 – 3 Σεπτεμβρίου 2012), ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Γνωστή και ως «Μαύρη Χήρα» ή «Νονά της Κοκαΐνης» , η Γκριζέλντα υπήρξε μια διαβόητη Κολομβιανή βαρόνη του υποκόσμου που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στο εμπόριο ναρκωτικών, ειδικότερα δε της κοκαΐνης.

Ήταν ίσως η μοναδική γυναίκα που την φοβούνταν ακόμα και οι πιο σκληροτράχηλοι μαφιόζοι.

Παράλληλα έγινε «θρυλική» φιγούρα στον υπόκοσμο του Μαϊάμι για περίπου 30 χρόνια, από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ορισμένοι πίστευαν ότι συνδεόταν με το Καρτέλ του Μεντεγίν.

Πυροβολήθηκε από άγνωστο άτομο και απεβίωσε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, σε ηλικία 69 ετών.

Γεννημένη επίσης στην Κολομβία, η ηθοποιός πέρασε πολύ καιρό προετοιμάζοντας τον ρόλο της και διασφαλίζοντας ότι η ερμηνεία της θα ήταν αυθεντική ως προς την ιστορία. «Ήθελα να μπω στο κεφάλι της Γκριζέλντα και να καταλάβω ακριβώς τη νοοτροπία της, από που προερχόταν», λέει η Βεργκάρα.

Tι απέγινε η πραγματική Γκριζέλντα Μπλάνκο

Στις 17 Φεβρουαρίου 1985, η Μπλάνκο συνελήφθη στο σπίτι της και κρίθηκε ένοχη για παραγωγή, εισαγωγή και διανομή κοκαΐνης.

Κατηγορήθηκε επιπλέον για τρεις φόνους και διήνυσε δύο δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.

Κατά τη διάρκεια της ποινής της φυλάκισης, σκοτώθηκαν τρεις από τους γιους της.

Μόλις αποφυλακίστηκε το 2004, απελάθηκε στην Κολομβία και έζησε μια ήσυχη ζωή.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, σε ηλικία 69 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν άνδρα που επέβαινε σε μηχανή στο Μεντεγίν.

Ο πυροβολισμός μέσα από αυτοκίνητο ήταν αντίγραφο του στυλ δολοφονίας που εκείνη είχε επινοήσει κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

 

Η δολοφονία της δείχνει το πραγματικό επίπεδο που είχε φθάσει το μίσος απέναντί ​​της. Και αυτό παρότι μέχρι το 2012, ήταν μια αβλαβής γυναίκα, που ζούσε ως ερημίτης με τρία από τα τέσσερα παιδιά της νεκρά.

Παρά το συναρπαστικό «έπος» εξουσίας που γνώρισε στη η ζωή της η Μπλάνκο, είναι μάλλον ξεχασμένη από τα βιβλία της ιστορίας.

Ακόμη και η Βεργκάρα, η οποία μεγάλωσε στην Κολομβία την εποχή της μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών, είπε ότι «δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτήν τη γυναίκα» και πώς οταν έμαθε για τη ζωή της έλεγε ότι είναι «αδύνατον» να πρόκειται για αληθινή ιστορία.

«Γι’ αυτό ήθελα να παίξω την Griselda. Είναι μητέρα, κακιά, ερωμένη και δολοφόνος ταυτόχρονα. Πάνω από όλους δείχνει πόσο σύνθετοι μπορούν να είναι οι άνθρωποι».

  • Η έξι επεισοδίων σειρά Griselda θα βρίσκεται στον «αέρα» του Netflix από τις 25 Ιανουαρίου

Mε πληροφορίες από Daily Mail, ΒΒC 

Τινάχτηκε στον αέρα η στημένη συνέντευξη με την κόρη του Πούτιν: Δεν έπεισε το «ανθρώπινο» προφίλ ενόψει των εκλογών στη Ρωσία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: