Μετά τις Ευρωεκλογές θα επαναφέρουμε την τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, λέει ο Μητσοτάκης

FILE PHOTO: Φάκελος της επιστολικής ψήφου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ως μια πάρα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της εισήγησής του, επισημαίνοντας πως διευκολύνει πρωτίστως τους εκτός Επικρατείας Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές χωρίς μετακινήσεις, χωρίς έξοδα απ’ όπου κι αν κατοικούν.

Παράλληλα, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παλινωδία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι είναι και μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης, στην οποία όμως, για λόγους που πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη, καθώς φαίνεται καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, αν και είχαν αρχικά συμφωνήσει σε αυτό. Και ειλικρινά απορώ και με την παλινωδία αλλά και με τη σκόνη που σηκώθηκε γύρω από το θέμα αυτό.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου με αφορμή μια τροπολογία η οποία κατατέθηκε στην αρχή της σχετικής συζήτησης, η οποία βελτιώνει το νομοσχέδιο.
Και πώς γίνεται άραγε να συμφωνούμε με την επιστολική στις ευρωεκλογές και να μη συμφωνούμε με την επιστολική στις εθνικές. Δηλαδή η φωνή των πολιτών έχει άλλη σημασία στις δύο κάλπες.
Και εν πάση περιπτώσει, υπάρχει πολύ απλός τρόπος να ξεπεραστεί η όποια αντίρρηση γύρω από το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία και δήλωσε ότι θα την επαναφέρει την τροπολογία μετά τις ευρωεκλογές.

«Ασχέτως των εξελίξεων, με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης γίνεται ένα πολύ σημαντικό ιστορικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου κατ αρχάς στις ευρωεκλογές και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και το δεύτερο βήμα. Η συγκεκριμένη τροπολογία, αν απορριφθεί σήμερα θα επανέλθει, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές και μετά θα φανεί πραγματικά ποιος θέλει να δοθεί τελικά η δυνατότητα στους συμπολίτες μας που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο.
Και ποιος βρίσκει δικαιολογίες και προσχήματα Και οι πολίτες μας βλέπουν, μας ακούν και ευτυχώς μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

 

Μητσοτάκης: Ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι θέμα ισότητας * «Αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας κι όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: