Κυπριακός Τύπος: Η παράνομη λειτουργία ιχθυοτροφείου στη Λεμεσό και τα πρόστιμα σε εταιρείες, στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η πρώτη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο μετά τον μερικό ανασχηματισμό, το πρόστιμο σε εταιρείες για εκπρόθεσμη υποβολή στοιχείων στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων εταιρειών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Επίσης προβάλλονται η ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος του Υπουργείου Εξωτερικών για τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, η παράνομη λειτουργία για 15 χρόνια ιχθυοτροφείου στη Λεμεσό και η συζήτηση στη Βουλή για κατασκοπευτικά λογισμικά εναντίον δημοσιογράφων,

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Εξήγηση χείρων της πρώτης» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν εκτός θέματος όταν απαντούσε χθες για το τι εννοούσε όταν έκανε αναφορές για το παλιό που φέρει αντιστάσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν καλύπτεται 100% το κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από το κυβερνητικό σχέδιο. Αναφέρει αλλού ότι στο μικροσκόπιο της ΜΟΚΑΣ και της Νομικής Υπηρεσίας βρίσκονται οι παρανομίες σε Τριμίκλινη-Συλίκου και αναφέρεται σε οργή βουλευτών κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Σοκ στις επιχειρήσεις από πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μέρα» και γράφει ότι βαρύς είναι ο πέλεκυς για εκπρόθεσμη υποβολή στοιχείων στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων εταιρειών.

Γράφει αλλού ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ερευνά τις υπηρεσίες που προσφέρει εταιρεία στην οποία Ε/κ πρώην βουλευτής και ο Τ/κ δικηγόρος Berk Gokhan, η οποία διαφημίζει ότι ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων στα κατεχόμενα.

Ο «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό σε ιδιαίτερα ασυνήθιστα αυστηρό ύφος.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Βροχή πρόστιμα σε εταιρείες» γράφει στο κύριο του θέμα ότι εντείνονται οι αντιδράσεις για το πρόστιμο που επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου σε επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να καταχωρήσουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους στο νέο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Αναφέρεται αλλού στα χιόνια στη Λιθουανία όπου πάγωσαν τα πάντα, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία και σημειώνει ότι σε αντίθεση στο Τρόοδος έπεσαν λίγα χιόνια κι έλιωσαν πριν ξημερώσει. Γράφει σε άλλο θέμα ότι έρχονται τα έξυπνα φώτα σε 125 σημεία, με τις προσφορές να ανοίγουν από βδομάδας.

Η «Χαραυγή» στο γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εντεκα κρατικές υπηρεσίες έκλεισαν τα μάτια για το έγκλημα στον Κούρη», ότι διερευνάται ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από το σκάνδαλο στον ποταμό του Κούρη.

Αλλού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά για όλους» το οποίο καλύπτει περίπου 6 χιλιάδες. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι και η νυν και η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τα κατασκοπευτικά λογισμικά εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα», γράφει ότι κρατικοί λειτουργοί έκαναν απροκάλυπτα τα στραβά μάτια επιτρέποντας σε ιχθυοτροφείο στη Λεμεσό να λειτουργεί παράνομα επί 15 χρόνια και μόλις τώρα ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος.

Γράφει αλλού ότι για πρώτη φορά χθες συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Αναφέρει επίσης σε άλλο θέμα ότι σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, η πανδημία του COVID-19 άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ψυχολογία των Κυπρίων.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ακόμη πιο δεξιά η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη» και γράφει ότι ενισχύθηκε η ομάδα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αλλού γράφει ότι γεμίζουν τα ταμεία του κράτους αλλά γονατίζουν τα νοικοκυριά. Αναφέρεται επίσης σε αισχροκέρδεια από μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης και κατασκευαστές κατοικιών και διαμερισμάτων με τις τιμές να κτυπούν κόκκινο.

«Το Ποντίκι» με τίτλο «Μνήμες Τόπων» δημοσιεύει αφιέρωμα στα ημερολόγια των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων με την ευκαιρία μισού αιώνα εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Αλλού αναφέρεται σε αύξηση κατά 44,9% των παραπόνων στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών το 2023. Γράφει επίσης ότι η Λεμεσός και η Κύπρος όλη αποχαιρέτισαν τον Τίτο Κολώτα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξανά στην κουζίνα του MasterChef από τις 15 Ιανουαρίου: Επαθλα μεγαλύτερα απο ποτέ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: