Κύπελλο Αγγλίας: Προκρίθηκε η Μπράιτον, η Λούτον απέκλεισε την Εβερτον στις καθυστερήσεις

FILE PHOTO: Arsenal goalkeeper Aaron Ramsdale (down) saves a ball in front of Everton’s Dominic Calvert-Lewin (L) during the English Premier League soccer match between Everton FC and Arsenal London in Liverpool, Britain, 04 February 2023. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications




Η Μπράιτον πήρε την πρόκριση πανηγυρικά μέσα στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 5-2, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του κυπέλλου Αγγλίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ήταν καλύτερη από τις «λεπίδες» και έφθασε εύκολα στη νίκη-πρόκριση, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Πέδρο, που πέτυχε χατ τρικ.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πέτυχε και η Λούτον πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Εβερτον με 2-1, με το γκολ του Γούντροου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νωρίτερα, η Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ, ομάδα της επαρχίας του Κεντ, με ημιεπαγγελματίες παίκτες, που αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (6η κατηγορία της Αγγλίας!), νίκησε μέσα στην έδρα της Ιπσουϊτς με 2-1 και πήρε την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού.

Η γηπεδούχος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1961-62 και πλέον αγωνίζεται στην Championship (2η κατηγορία της χώρας). Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η Ιπσουϊτς είναι φέτος στη 2η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στην Premier League! Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων για τον 4ο γύρο (φάση των «32») του Κυπέλλου Αγγλίας έχουν ως εξής:

Μπόρνμουθ-Σουόνσι 5-0

Μπρίστολ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Κόβεντρι 1-1

Τσέλσι-Άστον Βίλα 0-0

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Ίπσουιτς-Μέιντστοουν Γιουν. 1-2

Λέστερ-Μπέρμιγχαμ 3-0

Λιντς-Πλίμουθ 1-1

Έβερτον-Λούτον 1-2

Σέφιλντ Γιουν.-Μπράιτον 2-5

Φούλαμ-Νιούκαστλ 27/01

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς 28/01

Γουότφορντ-Σαουθάμπτον 28/01

Λίβερπουλ-Νόριτς 28/01

Νιούπορτ Κάουντι-Μάντσεστερ Γ. 28/01

Μπλάκμπερν-Ρέξαμ 29/01

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ
Λονδίνο, UK

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: