Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

File Photo Κλειστό σχολείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Κλειστά και αύριο θα παραμείνουν τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Avgi. Κλειστά και τα σχολεία στα Καλάβρυτα.

Ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας προχώρησε στην εν λόγω απόφαση εξαιτίας της κακοκαιρίας Avgi που πλήττει εδώ και ώρες την περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο παγετός που επικρατεί καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς αυτά.

Τονίζει δε, πως μοναδική προτεραιότητα είναι η ασφάλειά των μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις τόσο στα Βίλια όσο και τις Ερυθρές λόγω της κακοκαιρίας Avgi. Ο δήμαρχος μάλιστα στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δίνει μάχη προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστά θα παραμένουν αύριο στην Εύβοια τα σχολεία του δήμου Διρφύων – Μεσσαπιών, του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου.

Κακοκαιρία Avgi: Η ανακοίνωση του δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Δρίκος και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι’ αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως έπειτα από σχετικό αίτημα της δημοτικής Αρχής συνδράμουν η πυροσβεστική και μηχανήματα του στρατού στην περιοχή. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι, ενώ στο δημαρχείο και στις κεντρικές πλατείες του δήμου γίνεται διάθεση αλατιού σε ατομικές σακούλες.

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην υπόλοιπη χώρα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται και αύριο σε πλήθος περιοχών της χώρας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Δερβενοχώρια, Καλάβρυτα αλλά και το νησί της Άνδρου. Στην Τανάγρα όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τις σχολικές μονάδες σε Σχηματάρι, Οινόφυτα και Δήλεσι όπου θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί και μετά.




Στην Κρήτη, με απόφαση του Δήμου Φαιστού αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες: 1) Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού, 2) Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων, 3) Δημοτικό Σχολείο Καμαρών και 4) Γυμνάσιου Ζαρού. Τέλος κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στον δήμο Βιάννου.

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε περιοχές του Δήμου Καλαβρύτων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συνοδών, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πώς ο γνωστός YouTuber Κοψιάλης έστησε την παγίδα στον παιδόφιλο: Eρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για τη «viral» σύλληψη* Ελεγχόμενος ο ένας αστυνομικός

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: