Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Πάρνηθα και Φυλή: Σε εξέλιξη η προσπάθεια απεγκλωβισμού, νεαροί παράκουσαν τις οδηγίες των αρχών

Τρακτέρ προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους στη Στενή Ευβοίας. Φωτογραφία Hellas Journal




Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια επεγκλωβισμού τουλάχιστον δύο αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν από την επέλαση της κακοκαιρίας “Avgi”.

Σύμφωνα με το OPEN, ο αριθμός των εγκλωβισμένων είναι άγνωστος, ενώ από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των Αρχών για να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ στην Πάρνηθα είχαν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα ύστερα όμως από την επέμβαση της Πυροσβεστικής οι περισσότεροι απεγκλωβίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα δεν έφεραν μαζί τους  αντιλολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγοί παρέμειναν σε ένα σημείο μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ο δρόμος είναι κλειστός λόγω της κακοκαιρίας.

Δεν έχει γνωστό το πώς κατάφεραν να φτάσουν εκεί, καθώς υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας αλλά πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι πήγαν από χωματόδρομους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρέες νεαρών με 15 αυτοκίνητα, δεν άκουσαν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας περί αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων, και αποφάσισαν να πάνε να παίξουν με τα χιόνια.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο σημείο μεταξύ του τελεφερίκ και του καζίνο. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη, άνδρες της οποίας απεγκλώβισαν τα περισσότερα άτομα. Μόνο δύο αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα. Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Φωτογραφία της Hellas Journal από την Στενή Ευβοίας

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η κακοκαιρία «Αυγή» που έφερε τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, βρίσκεται σε ύφεση και ολοκληρώνεται μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Μπορεί να μην ήρθε η χιονόπτωση που περίμεναν οι μετεωρολόγοι να φέρει η κακοκαιρία «Αυγή» στην Αττική, αλλά οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης όπου πολλά σχολεία θα είναι και σήμερα κλειστά ενώ ισχύει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια και τα προβλήματα στους δρόμους.

  • Κολυδάς: Χιονοπτώσεις στην Κρήτη

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social για την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης της ΕΜΥ, σημειώνει ότι βρίσκεται σε ύφεση η κακοκαιρία «Αυγή».

Όπως αναφέρει, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

Α. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

Β. Οι πολύ θυελλώδεις Β-ΒΑ άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα Τετάρτη στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες θα εξασθενήσουν και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και στην Κρήτη.

Kλειστά αρκετά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας: Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, η “Αυγή” φεύγει, ο Κλεάρχος “απολογείται”… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: