Εικόνες χαράς και αγαλλίασης στην Πλατεία Συντάγματος: Λαμπερές εκδηλώσεις γεμάτες μουσική, χορό αλλά και τις πιο θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο 2024!

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι τραγουδούν στη γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την υποδοχή του νέου έτους, στη σκηνή της Πλατείας Συντάγματος, Αθήνα Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ




Με δύο μοναδικές συναυλίες στην πλατεία Συντάγματος η Αθήνα υποδέχθηκε το 2024. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσαν με τις μουσικές τους το κοινό που γέμισε την καρδιά της Αθήνας με ευχές και γιορτινό παλμό.

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα δημιούργησαν ένα υπερθέαμα στον αττικό ουρανό.

Χάρης Δούκας: «Το πιο όμορφο ταξίδι, τώρα, ξεκινά!»

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχτηκε το 2024 από την Πλατεία Συντάγματος με μια λαμπερή εκδήλωση γεμάτη μουσική, χορό αλλά και τις πιο θερμές ευχές όλων μας για ένα ευτυχισμένο 2024!

Αθηναίες, Αθηναίοι και επισκέπτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της πόλης, ενισχύοντας με τον παλμό τους το γιορτινό κλίμα της Πλατεία Συντάγματος, ενώ τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον αττικό ουρανό τα μεσάνυχτα, χάρισαν ένα εντυπωσιακό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι! Οι δύο μοναδικοί καλλιτέχνες «έντυσαν» με τις μουσικές και τα τραγούδια τους τις τελευταίες στιγμές του 2023 αλλά και τις πρώτες ώρες του 2024, ξεσηκώνοντας το κοινό με δύο ξεχωριστές συναυλίες αλλά και μια εκρηκτική σύμπραξη-έκπληξη επί σκηνής,

Συνόδευσαν τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα μαζί με όλον τον κόσμο που ήταν εκεί, στην αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθούν με τα πιο πλατιά τους χαμόγελα τον νέο χρόνο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την υποδοχή του νέου χρόνου δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδας, για να υποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024. Με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ακόμα και αν μοιάζουν ακατόρθωτοι. Είναι μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να υποδεχθώ τη νέα χρονιά, εδώ, ανάμεσα σας.

Αυτή την ώρα, λίγο πριν το νέο ξεκίνημα, σας καλώ να ξαναθυμηθούμε, όλοι, την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα, που μπορούν να γίνουν, αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα, πράσινη και δημιουργική, για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας. Για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε.

Εδώ, απόψε, στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί, για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά, να μας κάνει όλους πιο δίκαιους, πιο αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινά! Καλή Χρονιά Ελλάδα! Καλή χρονιά Αθήνα! Υγεία, αγάπη και προκοπή σε όλους».

Η βραδιά ξεκίνησε με τις εορταστικές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων που ανέλαβε να ζεστάνει με το μουσικό πρόγραμμά της όσους βρέθηκαν από νωρίς στην Πλατεία Συντάγματος.

Οικοδεσπότες της λαμπερής βραδιάς ήταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην παρουσίαση. Γεμάτοι ενέργεια και ανεβασμένη διάθεση, το αγαπημένο δίδυμο της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη γιορτή της κατάμεστης πλατείας αλλά και όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και την παρακολουθούσαν από το σπίτι.

  • Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ

Φέτος η υποδοχή του νέου έτους, μεταδόθηκε ολόκληρη ζωντανά από την ΕΡΤ1 και την ERT World, και έτσι ο ρυθμός της πρωτεύουσας, τα χαμόγελα και οι ευχές για “καλή χρονιά” έφτασαν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Η μεγάλη γιορτή της πρώτης νύχτας του χρόνου συνεχίστηκε στο ξέφρενο New Year’s Eve party που στήθηκε και φέτος στην εμβληματική κεντρική αγορά της πόλης, την Βαρβάκειο Αγορά και κράτησε ως το πρωί, με τις μουσικές επιλογές καταξιωμένων DJ της πόλης!

Η Ελλάδα υποδέχθηκε με αισιοδοξία και χαρά το νέο έτος: Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, έκαναν τη νύχτα μέρα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: