Η Ελλάδα υποδέχθηκε με αισιοδοξία και χαρά το νέο έτος: Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, έκαναν τη νύχτα μέρα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις

Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται πάνω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, Αθήνα, Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2024 με εορταστικές εκδηλώσεις όπου κυριαρχούσε η χαρά και η αισιοδοξία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τρικούβερτα γλέντια για την πιο μαγική νύχτα του χρόνου στα κέντρα των μεγάλων και των μικρότερων πόλεων της χώρας, με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απόλαυσαν τα πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, την ελληνική Βουλή και την Πλατεία Συντάγματος, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα.

Σε ιδιαίτερα γιορτινό ρυθμό, μέσα από μία φαντασμαγορική τελετή με μουσική και κέφι, η Αθήνα υποδέχθηκε το 2024, στέλνοντας ακόμη μία χρονιά μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Με δύο εορταστικές συναυλίες, αλλά και με ντουέτα, καλλιτέχνες καλωσόρισαν τη νέα χρονιά δυναμικά με τα τραγούδια τους.

Η έναρξη του 2024 γιορτάστηκε με ευχές και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό δημιουργώντας εντυπωσιακά σχήματα και χρώματα, καθώς και με μουσικές, τραγούδια από τη μουσική σκηνή, που είχε στηθεί δύο ώρες νωρίτερα με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττη και παρουσιαστές τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλου.

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις εξαιρετικές συναυλίες που ακολούθησαν προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στον λόγο του απευθύνθηκε κατά την αντίστροφη μέτρηση στους Αθηναίους λέγοντας πως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την αλληλεγγύη για να γίνει η Αθήνα μία πόλη πράσινη.

Δεκάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό στην αλλαγή του χρόνου την πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Να ξαναθυμηθούμε την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης για να κάνουμε μια Αθήνα πιο δημιουργική χωρίς τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία» κάλεσε τους Αθηναίους ο νέος δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας από τη λαμπερή μουσική σκηνή που είχε στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος για την υποδοχή του νέου έτους και τη φαντασμαγορία των πυροτεχνημάτων που ακολούθησε.

Λίγο πριν από την αντίστροφη μέτρηση και την εκτυφλωτική έκρηξη των πανέμορφων πυροτεχνημάτων ο νέος δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε χαιρετισμό στην κατάμεστη από χιλιάδες πολίτες πλατεία «στην καρδιά της Ελλάδας στο Σύνταγμα», τονίζοντας:

«Σας καλωσορίσω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα.

»Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ».

Η έναρξη του 2024 γιορτάστηκε με ευχές και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό

Πρωταγωνιστές της εορτής στην Αθήνα ήταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι και οικοδεσπότες η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσίασε μία μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών.

Μαζί του στη σκηνή η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η μπάντα του «Ευγενείς αλήτες». Το δικό της στίγμα έδωσε η Μαρίνα Σάττι με τους pop, mainstream και ethnic ρυθμούς της. Παρουσιάζοντας ένα μουσικό σόου με τη σφραγίδα της μοναδικής αισθητικής της, ταξίδεψε το κοινό με τη σπουδαία μπάντα της στο μουσικό της σύμπαν.

Από τη «Μάντισσα» ως τη «Yenna» της κι από όλο το εύρος της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων ως την trap, η σύγχρονη Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε με ζουρνά, νταούλι και πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα, beats και αισθησιασμό μέχρι τις πρώτες ώρες του 2024.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Με ένα μαγευτικό υπερθέαμα χρωμάτων από χιλιάδες βεγγαλικά που εκτοξευθήκαν από μια βάρκα μέσα από τον Θερμαϊκό, οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν το 2024.

Το φαντασμαγορικό σόου της ρίψης των βεγγαλικών έκοψε την ανάσα χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης που βρέθηκαν στη Λεωφόρο Νίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους για να υποδεχθούν το νέο έτος.

Το θέμα διήρκησε αρκετά λεπτά και με τη λήξη του οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αγκαλιές και αντάλλαξαν ευχές για το 2024.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Πρώτο Θέμα, Hellas Journal

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: