Η κυβέρνηση μεταθέτει το βάρος στην αντιπολίτευση για το ν/σ για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών: Βολές για την αρνητική της στάση

FILE PHOTO Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




«Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που εγκρίνουν τα νομοσχέδια έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση στη συνέχεια για την ψήφισή τους. Στόχος τέτοιων μεταρρυθμίσεων είναι να ενώσουν τους πολίτες και όχι να τους διχάσουν. Εάν κανείς ακούσει όλα όσα ειπώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια το σύνολο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης, θεωρώ ότι δεν έχει κανέναν λόγο να εναντιωθεί σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,

Απαντούσε  σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το ποια θα είναι η στάση του πρωθυπουργού έναντι μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, που φέρονται να διαφωνούν με το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, ήτοι ο γάμος και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ισχύει σε 20 και 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίστοιχα και διεμήνυσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θίγει ιερές έννοιες, όπως αυτές της μητέρας και του πατέρα.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι μας εκπλήσσει πολύ δυσάρεστα η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, αυτοί, που διαφήμιζαν ότι είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη να μη λέει ότι το κόμμα του είναι αυτονοήτως υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αλλά να εξαρτά τη στάση του από τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σοβαρή στάση αυτή για κόμμα που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση».

Απευθυνόμενος, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε γιατί δεν τοποθετείται ευθαρσώς, εάν δηλαδή το κόμμα του θα υπερψηφίσει ή όχι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τέλος και σε ό,τι αφορά στην αρνητική στάση του ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η αρνητική του τοποθέτηση αξιολογείται από τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το στοίχημα της κυβέρνησης είναι οι καταναλωτές να δουν άμεσα μειώσεις τιμών, ενώ κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί «ακρίβειας Μητσοτάκη», ο Παύλος Μαρινάκης επέμεινε ότι «είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθείς να αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να βαφτίζει την εισαγόμενη ακρίβεια, ακρίβεια Μητσοτάκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Μητσοτάκης για τον αθλητισμό: Έχουμε πολλά να κάνουμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, για τα προπονητήρια, για την αντιμετώπιση της βίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: