Ή έρχεσαι στο γραφείο ή απολύεσαι: Η IBM προσχωρεί στο «μέτωπο» των εταιριών που εγκαταλείπουν την εξ αποστάσεως εργασία * Τουλάχιστον για τους μάνατζερ

FILE PHOTO: Πολλές εταιρίες, ακόμη και  το Zoom , το οποίο τροφοδότησε την εποχή της εργασίας από το σπίτι (WFH), καλούν τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο. photo via pixabay.com@RonaldCandonga/




Η IBM έστειλε τελεσίγραφο στους μάνατζερ της λέγοντάς τους πολύ απλά: Ή έρχεστε να δουλέψετε στο γραφείο ή φεύγετε.

Η εταιρεία τεχνολογίας πιέζει για τον τερματισμό της εξ αποστάσεως εργασίας, λέγοντας στους διευθυντές που εδρεύουν στις ΗΠΑ να εμφανιστούν αμέσως αυτοπροσώπως ή να εγκαταλείψουν την θέση τους,  σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα της 16ης Ιανουαρίου το οποίο υπογράφει ο αντιπρόεδρος Τζον Γκράνγκερ.

Μεσαία και ανώτερα στελέχη θα πρέπει να πηγαίνουν πλέον στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι που μένουν περισσότερα από 50 μίλια μακριά από το γραφείο τους, θα πρέπει μέχρι τον Αύγουστο να μετακομίσουν σε πιο κοντινή απόσταση. Θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις για υπαλλήλους με ιατρικά προβλήματα ή στρατιωτική θητεία.

Ορισμένα γραφεία της IBM έχουν κλείσει μετά την πανδημία, με αποτέλεσμα ορισμένοι εργαζόμενοι που μένουν μακριά από τον χώρο εργασίας να πρέπει αναγκαστικά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να διατηρήσουν την θέση τους στην εταιρία. Στα γραφεία της ΙΒΜ που έκλεισαν, περιλαμβάνονται αυτή στη Φιλαδέλφεια, την κεντρική Πολιτεία της Νέας Υόρκης και την Αϊόβα.

Η απομάκρυνση της IBM από την εξ αποστάσεως εργασία αυξάνεται σταθερά μετά την πανδημία. Μεμονωμένες ομάδες έχουν ήδη θεσπίσει πολιτικές φυσικής παρουσίας και ο διευθύνων σύμβουλος Αρβιντ Κρίσνα, έχει εκφράσει την προτίμησή του για συμμετοχή στην συλλογική εργασία στο γραφείο.

Σε συνέντευξή του τον Μάιο στο Bloomberg, ο Κρίσνα είπε ότι οι προαγωγές θα είναι λιγότερο πιθανές για εργαζόμενους εκτός εργασιακού χώρου – αν και είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αναγκαστούν να επιστρέψουν.

  • Ο Κρίσνα είπε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αντικαταστήσει 7.800 θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία αναμένει ταυτόχρονα μειώσεις θέσεων εργασίας.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, ο οικονομικός διευθυντής Τζέιμς Κάβανο είπε ότι η εταιρεία θα δαπανήσει περίπου το ίδιο ποσό με πέρυσι για την αναδιάρθρωση. Η IBM περιέκοψε 3.900 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο του 2023, αλλά ο Κάβανο είπε ότι η εταιρεία προσλαμβάνει.

Η IBM δεν είναι η μόνη που ωθεί τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο, αν και πολλοί CEOs δεν επιδίδονται με θέρμη στην προσπάθεια να πείσουν τους υπαλλήλους να επανέλθουν στα γραφεία με πλήρη απασχόληση.

  • Μόλις το 4% των CEO των ΗΠΑ και το 4% των CEOs παγκοσμίως δηλώνουν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στην επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με έρευνα ανάμεσα σε  CEO από το The Conference Board.

Αντίθετα, η προσέλκυση και η διατήρηση ταλέντων είναι η κορυφαία εσωτερική προτεραιότητα για τους ηγέτες των επιχειρήσεων. Το Conference Board εξέτασε περισσότερα από 1.200 στελέχη, συμπεριλαμβανομένων 630 CEOs, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένες αμερικανικές εταιρείες δεν θα τηρήσουν σκληρή στάση τη νέα χρονιά.

Η UPS ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκαταλείπει την υβριδική εργασιακή πολιτική της και τώρα καλεί τους εταιρικούς υπαλλήλους πίσω με πλήρη απασχόληση. Η πολιτική θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε στο CNN.

Τον Αύγουστο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζέισι, ​​δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που δεν τηρούν τον κανόνα των 3 ημερών την εβδομάδα στο γραφείο μπορούν να δουν τις μέρες τους στον τεχνολογικό γίγαντα να είναι μετρημένες.

Η Meta ανακοίνωσε πέρυσι στους υπαλλήλους ότι θα γίνεται παρακολούθηση της φυσικής παρουσίας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Ακόμη και  το Zoom , το οποίο τροφοδότησε την εποχή της εργασίας από το σπίτι (WFH), κάλεσε τους υπαλλήλους του πίσω στο γραφείο.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Σταθερές οι τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού, αυξημένες σε όλα τα άλλα προϊόντα: Τι προτιμούν οι πελάτες των σούπερ – μάρκετ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: