Οι δηλώσεις του Προέδρου έφεραν αναταραχή στο κυβερνητικό σχήμα: Η παραίτηση ενός υφυπουργού βάζει “φωτιές” στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου (video)

Η παραίτηση του τέως Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππου Χατζηζαχαρία, έφερε αναταραχή στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία via Omega Channel




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Φίλιππου Χατζηζαχαρία από το αξίωμα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρία υπέβαλε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προσωπικούς λόγους».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ευχαριστεί τον Φίλιππο Χατζηζαχαρία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διακυβέρνηση και του εύχεται επιτυχία για τη συνέχεια», αναφέρεται.

Μέχρι τον διορισμό νέου Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τα καθήκοντα του Υφυπουργού θα εκτελεί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Επιστολή παραίτησης απέστειλε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο:

Η αποφασιστικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι δεδομένες και όλοι περιμένουν το πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος είναι ένα δύσκολο παζλ το οποίο καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λύσει με ή χωρίς τη συνδρομή των κυβερνητικών του εταίρων. Μετά την ένταση που πήρε το θέμα – εξ αφορμής και των δηλώσεων το ίδιου του ΠτΔ – από το προεδρικό καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Με όσους συζήτησε, το τελευταίο διάστημα, το θέμα του ανασχηματισμού άφησε να φανεί: α) ότι θέλει οι αλλαγές να γίνουν εντός Ιανουαρίου, και β) να είναι ευρύς ο ανασχηματισμός. Και στις δύο περιπτώσεις το παζλ που έχει ενώπιον του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολο.

Στο θέμα του του χρόνου πραγματοποίησης του ανασχηματισμού, από την ώρα που έγιναν δηλώσεις και βγήκε προς τα έξω η πρόθεσή του, το ρολόι άρχισε να μετρά αντίστροφα με την πίεση να πηγαίνει προς τον ίδιο για να λάβει αποφάσεις το συντομότερο δυνατό. Όσο περνά ο χρόνος και δεν γίνονται οι αλλαγές τόσο θα επηρεάζεται το κλίμα στους κόλπους του κυβερνητικού σχήματος.

Πώς απαντά η Υπουργός Υγείας στις φήμες ότι βρίσκεται στη λίστα ανασχηματισμού

Οι αποφάσεις εναπόκεινται στον Πρόεδρο δήλωσε σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, τοποθετούμενη για τις φήμες ότι βρίσκεται στη λίστα ανασχηματισμού.

Αυτούσια η τοποθέτηση της κ. Κανάρη:

«Εμείς, σαν ομάδα, στο Υπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε δημιουργήσει και στήνουμε υποδομές στον τομέα της υγείας που θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση του ΓεΣΥ μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σίγουρα τα απτά αποτελέσματα αυτών των υποδομών θα φανούν μέσα στο 2024. Συνεχίζουμε το ρόλο μας με βάση το πρόγραμμα του Προέδρου μας και αυτό μας ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις είναι στον Πρόεδρο».

Καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις εναντίον των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά δεν λέει ποιος τις έκανε: Ο Γκουτέρες καλύπτει πάλι την Τουρκία στις εκθέσεις του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: