Fake news τα πλάνα περί έντασης στα Ιμια: «Παλαιότερα τα βίντεο» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαψεύδει και η τουρκική πλευρά με ανάρτηση στα ελληνικά

File Photo: Οι ελληνικές βραχονησίδες Ίμια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




Για fake news κάνει λόγο η τουρκική πλευρά σχετικά με πλάνα που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο εμφανίζοντας παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων κοντά στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή.

Με ανάρτηση στα ελληνικά το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» (sic) της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι τα πλάνα που μεταδόθηκαν είναι παλαιότερα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η είδηση με τίτλο “Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια” που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης, αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση και προστίθεται:

«Τα πλάνα έντασης μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Καρντάκ (Ίμια) διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα και κυκλοφόρησαν σε ψηφιακά μέσα το 2020. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχει ένταση στην περιοχή. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου ανέφερε επίσης ότι τα πλάνα είναι προηγούμενων ετών και ότι η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα»

 

Ο Π. Μαρινάκης σε ερώτηση της ΕΡΤ για την ύπαρξη ενός τέτοιου συμβάντος απάντησε επίσης πως: «Από την ενημέρωση που έχουμε από τους τοπικούς, είναι ένα video παλιό. Άρα, δεν είναι υπαρκτό το συμβάν, είναι ένα video, νομίζω προ δύο ή τριών ετών, το οποίο αναπαρήχθη κακώς, δεν υπήρχε κάποιο νέο συμβάν και, νομίζω, ότι έχει διαψευσθεί, με επίσημη ανακοίνωση, και το οποίο έχει δημοσιευθεί σε τοπικά μέσα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Το λένε και άλλοι: Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακοινώσουν μαζί τα F-35 στην Ελλάδα και τα F-16 στην Τουρκία, υποστηρίζει το The National Interest

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: