Έτοιμος για το μεγάλο «όχι» ο Μπαπέ που γλυκοκοιτάζει προς Premier League και Λίβερπουλ: «Δεν θα αποφασίσει η Ρεάλ για το μέλλον μου»

Paris Saint Germain’s Kylian Mbappe celebrates after scoring the 3-1 goal during the French Ligue 1 soccer match between PSG and FC Metz in Paris, France, 20 December 2023. EPA/YOAN VALAT




Ο Κιλιάν Μπαπέ δεν φαίνεται να έχει… συγκινηθεί και πολύ από την προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης
να τον πιέσει ώστε να υπογράψει προσύμφωνο συμβολαίου μέσα στον Ιανουάριο και θέλει να διερευνήσει άλλες επιλογές για το που θα αγωνισθεί την επόμενη σεζόν.

Η Ρεάλ έχει κάνει στον 25χρονο παγκόσμιο αστέρα μια πρόταση που, εφόσον αυτός την αποδεχθεί, θα τον καταστήσει, τον πιο καλοπληρωμένο παίκτη της.

Όμως το ιστορικό των δύο πλευρών είναι… βεβαρημένο: Ρεάλ  και Μπαπέ είχαν προφορικά συμφωνήσει και το 2017 και το 2022, αλλά τελικά ο παίκτης υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν (PSG). Ετσι, τώρα, η Ρεάλ έβαλε προθεσμία στα μέσα Ιανουαρίου στον Γάλλο φόργουορντ ώστε να αποδεχτεί την τελευταία πρότασή της.

«Οι Times κατανοούν» γράφει η λονδρέζικη εφημερίδα, «ότι ο Μπαπέ εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του ότι η Ρεάλ δεν θα αποφασίσει για το μέλλον του. Πριν από τη νίκη του Trophée des Champions επί της Τουλούζης την Τετάρτη, συζήτησε μάλιστα το θέμα με τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της PSG ότι ούτε είχε υπογράψει σε άλλη ομάδα ούτε έχει καταλήξει σε απόφαση για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ερωτηθείς από γαλλικά μέσα μετά τον τελευταίο αγώνα για το αν ξέρει την επόμενη στάση της καριέρας του, ο Μπαπέ είπε: «Όχι. Έχω πάρα πολύ κίνητρο για φέτος. Είναι πολύ σημαντικό. Όπως είπα, έχουμε τίτλους να κυνηγήσουμε και έχουμε ήδη πάρει έναν. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Δεν έχω κάνει την επιλογή μου».

Η πρόταση της Ρεάλ και ο ρόλος της μαμάς…

Η πρόταση της Ρεάλ είναι χαμηλότερη από το άνευ προηγουμένου οικονομικό πακέτο, το οποίο η PSG (ανήκει σε όμιλο του Κατάρ) είχε προσαφέρει στον Μπαπέ ώστε να αποτρέψει τη μετακόμιση του στην ισπανική πρωτεύουσα το 2022.

Το συνολικό προτεινόμενο συμβόλαιο πάντως της Ρεάλ φθάνει σχεδόν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ποσό που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των αναμενόμενων εσόδων του συλλόγου για το οικονομικό έτος 2022-23.

Με συμβουλή της μητέρας του και μάνατζέρ του ως ένα βαθμό, Φαϊζά Λαμαρί, ο Μπαπέ προσπάθησε να μεγιστοποιήσει την πίεση στην Παρί το περασμένο καλοκαίρι ενόψει της λήξης του συμβολαίου του, ενημερώνοντας τον πρέοδρο Κελαϊφί τον Ιούνιο ότι δεν θα δεχόταν μονομερή επέκτασή του του μέχρι το 2025.

Η PSG απάντησε αποκλείοντας τον επιθετικό από την βασική ομάδα της αλλά επιτρέποντάς του να παίξει ξανά μόνο όταν εκείνος συμφώνησ ενα παραιτηθεί από μπόνους ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ εάν έφευγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Από την επανεμφάνισή του και μετά, ο Μπαπέ έχει σκοράρει 22 γκολ σε 23 εμφανίσεις της Παρί.

Εκτός από τη Ρεάλ, οι σύμβουλοι του Μπαπέ έχουν αξιολογήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μπαπέ είναιο γνωστός θαυμαστής για το ποδόσφαιρο του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ και είχε “συνομιλίες” με την βρετανική ομάδα και το 2022 πριν υποπγράψει ξανά στην Παρί.

Αν ο Μοχάμεντ Σάλαχ –  κορυφαίος στόχος για τους πρωταθλητές της Σαουδικής πρωταθλήματος Al-Ittihad0- εγκαταλείψει τη Λϊβερπουλ, τότε οι Κόκκινοι χρειάζονται αντικατάσταση.

Η Παρί πάντως εμφανίζεται σίγουρη ότι δεν πρόκειται να χάσει τον Μπαπέ από τον σύλλογο του Άνφιλντ.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) ενδιαφέρεται επίσης να κάνει τον Μπαπέ μέρος της τεράστιας επένδυσής του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ετσι ένας ακόμη σύλλογος της Σουδαραβικής Pro League που ανήκει στην PIF, η Αλ Χιλά πρόσφερε στην Παρί ποσό – ρεκόρ για μεταγραφή 300 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Ο Μπαπέ την είχε απορρίψει.

Με πληροφορίες από The Times

Άνοιξε μεγάλη συζήτηση ο πρόεδρος Μιλέι στην Αργεντινή: Κάλεσε τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τσέλσι να αγοράσει την Μπόκα Τζούνιορς, που φυσικά δεν είναι δική του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: