Eσπρωχναν ποδηλάτες σε χαντάκια για πλάκα, αλλά μάλλον «κόπηκε» το γέλιο: Αντιμέτωποι μέχρι και με 5 χρόνια φυλακή δύο νεαροί στη Γαλλία

File Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/bicyclist-passing-the-road-near-the-river-163407/




Αντιμέτωποι με το αδίκημα της οργανωμένης βίας και με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών είναι δύο άνδρες που δικάζονται στην Τουλούζη καθώς με το αυτοκίνητό τους εμβόλιζαν ποδηλάτες σε επαρχιακό δρόμο της νοτιοδυτικής Γαλλίας με αποτέλεσμα να πέφτουν σε χαντάκι, «για πλάκα», όπως παραδέχτηκαν αργότερα.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 22 ετών, συνελήφθησαν πέρυσι μετά από μια σειρά κρουσμάτων με ποδηλάτες που απωθήθηκαν από τα ποδήλατά τους σε ήσυχους επαρχιακούς δρόμους. Ένα θύμα είπε στην εφημερίδα La Dépêche, γράφει ο Guardian: «Ήταν Απρίλιος… Είχα βγει με το ποδήλατό μου το απόγευμα. Όταν έφτασα σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο… ένιωσα ένα αυτοκίνητο να με ακολουθεί. Οδηγούσε πολύ αργά πίσω μου όταν μπορούσε εύκολα να με προσπεράσει. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε δίπλα μου. Ο συνεπιβάτης του αυτοκινήτου με έσπρωξε ξαφνικά κάτω».

Ένας άλλος άνδρας περιέγραψε ότι είχε βγει βόλτα με το ποδήλατo με δύο φίλους, όταν ένα αυτοκίνητο βρέθηκε δίπλα του και ο επιβάτης φέρεται να άπλωσε το χέρι του και τον έσπρωξε σε ένα χαντάκι.

Τουλάχιστον 12 ποδηλάτες χτυπήθηκαν σε διάστημα αρκετών μηνών, ενώ ορισμένοι τραυματίστηκαν, καθώς υπέστησαν κατάγματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Πανευρωπαϊκών διαστάσεων κινητοποιήσεις αγροτών πιέζουν για μέτρα τους 27: Υπό πολιορκία Παρίσι, Βρυξέλλες- Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: