Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Ο κίνδυνος για το χαλλούμι προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Το μοναδικό κυπριακό χαλλούμι. Φωτογραφία: ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ




Πληροφορίες για το πόρισμα σχετικά με τη διαρροή στους κεντρικούς σέρβερς του κράτους, η τοποθέτηση των Παλαιστινίων για την βοήθεια από Κύπρο και η  σύσκεψη για το χαλλούμι, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται η σύλληψη Τ/κ δικηγόρου για υποθέσεις σφετερισμού ε/κ περιουσιών, η απεργία στη Cyta για το δημόσιο της χαρακτήρα και οι αποφάσεις για επαναφορά μάσκας και τεστ για τον κορωναϊό σε συγκεκριμένους χώρους,

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι Παλαιστίνιοι είπαν όχι στην ‘Αμάλθεια’» και γράφει ότι ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός απέρριψε πλήρως τον προτεινόμενο, από την Κύπρο, θαλάσσιο διάδρομο.

Αλλού αναφέρει ότι είναι σε έξαρση ο κορωνοϊός και αποφασίστηκε σε σύσκεψη η επαναφορά μάσκας και τεστ σε συγκεκριμένους χώρους.

Επίσης η «Α» αναφέρει ότι είναι σε κρίσιμο σημείο το χαλλούμι ΠΟΠ και ότι το απόγευμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Συνδέσμου Τυροκόμων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Διαχρονικές οι ευθύνες, αλλά αφυπηρέτησαν βασικοί εμπλεκόμενοι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αποκαλύπτει το πόρισμα της έρευνας που διατάχθηκε για την διαρροή στους κεντρικούς σέρβερς του κράτους τον περασμένο Απρίλιο.

Γράφει ότι δεν προσωποποιούνται οι ευθύνες αλλά αναδεικνύεται η προχειρότητα και ανεπάρκεια δημοσίων λειτουργών και των προϊσταμένων τους.

Σε άλλο θέμα ο «Π» αναφέρει ότι οι Ιταλοί τσάκωσαν τον Τ/κ δικηγόρο που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες ε/κ περιουσιών. Επίσης προβάλλει την έξαρση κορωνοϊού και γράφει ότι ούτε το 20% των ατόμων που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας δεν έχει εμβολιαστεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

«Σε κίνδυνο το χαλλούμι» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι πάνε σήμερα στο Προεδρικό οι τυροκόμοι, υπό την απειλή λουκέτου των τυροκομείων τους.

Αλλού προβάλλει την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο «Φ» σε άλλο του ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι και πάλι στον αέρα αφού η αρχή προσφορών πάγωσε το έργο από ανάδοχο που επέλεξε η ΔΕΦΑ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Σπρώχνουν και την Cyta στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης» γράφει στο κύριό της θέμα ότι δυναμικά οι εργαζόμενοι προασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και ότι θα γίνει επ’ αόριστον αποχή από υπερωριακή απασχόληση και νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 16 Ιανουαρίου 2024.

Αλλού αναφέρει ότι θρήνησαν οι πάντες για το ξεκλήρισμα της οικογένειας στην κηδεία που τελέστηκε χθες των θυμάτων του τετραπλού θανατηφόρου στη Λεμεσό. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ πως επανέρχονται τα τεστ κορωνοϊού σε κλειστές δομές.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Τ/κ συνελήφθη για υποθέσεις πώλησης περιουσιών στο βορρά» και γράφει για τη σύλληψη του δικηγόρου στη Ρώμη στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Αλλού γράφει ότι επανέρχεται η μάσκα και τα τεστ μετά την έξαρση περιστατικών κορωναϊού. Επίσης γράφει για τη σύσκεψη στο Προεδρικό το απόγευμα για το χαλλούμι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί: Ισραηλινή παρουσιάστρια εμφανίζεται με όπλο στο στούντιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: