Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι αλλαγές στην κυβέρνηση και οι αντιδράσεις στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τρίτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η χθεσινή ανακοίνωση αλλαγών στη σύνθεση της Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αντιδράσεις των κομμάτων και το παρασκήνιο του ανασχηματισμού μονοπωλούν τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Άλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα είναι η χθεσινή Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μετά και τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, η απειλή για τον πληθωρισμό από τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, οι διαφωνίες για το χαλλούμι και η κατάργηση πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής για κτήρια ως 12 διαμερίσματα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΔΗΚΟποίηση της Κυβέρνησης», αναφέρεται σε απογοήτευση και εκνευρισμό σε ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΘΟΚ και στο Ελεύθερο Θέατρο και γράφει ότι ακυρώνονται η μια μετά την άλλη οι θεατρικές παραστάσεις λόγω χορηγιών.

Αλλού αναφέρεται σε άλλα πέντε χρόνια διαφωνιών για το χαλλούμι και γράφει ότι τον Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει νέα παράταση.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανασχηματισμός εξ ανάγκης με νέα αθέτηση δεσμεύσεων», γράφει ότι ο Πρόεδρος πρόλαβε τις παραιτήσεις και άλλων Υπουργών και ότι το νέο μοίρασμα της πίτας ήταν «πουλουστρίνα» στο ΔΗΚΟ.

Αλλού γράφει ότι δεν έσβησε ο πληθωρισμός και ότι αναδύεται ως νέα απειλή η αύξηση του κόστους των ναύλων που προκαλούν οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέχρι τα τέλη του μήνα το Συμβούλιο Εργοληπτών θα εκδώσει την απόφασή του στην πειθαρχική υπόθεση που αφορά την καταβολή μιζών για έργα του ΣΑΠΑ σε πέντε εργοληπτικές εταιρείες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κυριακάτικο παρασκήνιο» αναφέρεται στο παρασκήνιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού και συγκεκριμένα στο πότε μίλησε ο Πρόεδρος με τους νέους Υπουργούς, πότε το έμαθαν αυτοί που φεύγουν και ποιοι διαμαρτύρονται.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταργούνται οι άδειες για κτήρια ως δώδεκα διαμερίσματα. Αλλού γράφει ότι με στόχο να αποτρέψει εξάπλωση της σύρραξης Ισραήλ – Χαμάς πραγματοποιεί άλλη μια περιοδεία στη Μέση Ανατολή ο Άντονι Μπλίνκεν.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αλλάζουν πρόσωπα, οι πολιτικές μένουν οι ίδιες» αναφέρεται στον ανασχηματισμό και γράφει ότι ο ΠτΔ θέλησε να βάλει τέλος στην κρίση που ο ίδιος δημιούργησε.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι συγκεκριμένες προτάσεις για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό κατέθεσε στη Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρεται σε προβλήματα στην επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αλλαγές στην κορυφή με κυβερνητικό ανασχηματισμό», γράφει ότι οι υπουργοί Υγείας, Άμυνας, Γεωργίας και Δικαιοσύνης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αντικαταστάθηκαν.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες στο Εθνικό Συμβούλιο για την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι θα εγκατασταθούν κάμερες στον μοιραίο κυκλοφοριακό κόμβο μετά το τετραπλό θανατηφόρο.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ανασχηματισμός σε σημαντικά υπουργεία στην κυβέρνηση της Κύπρου: Ποιοί φεύγουν ποιοί αναλαμβάνουν, αλλαγή και στο υπουργείο Άμυνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: