Ανασχηματισμός σε σημαντικά υπουργεία στην κυβέρνηση της Κύπρου: Ποιοί φεύγουν ποιοί αναλαμβάνουν, αλλαγή και στο υπουργείο Άμυνας

FILE PHOTO Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.PHOTO: ΓΤΠ ΡΙΟ




Μερικό κυβερνητικό ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε όπως προβεί σε αλλαγές στην σύνθεση των μελών της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, είπε, Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο Βασίλης Πάλμας, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διορίζεται η Μαρία Παναγιώτου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως διορίζεται ο Μάριος Χαρτσιώτης, Υπουργός Υγείας διορίζεται ο Μιχάλης Δαμιανός, Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής διορίζεται ο Νικόδημος Δαμιανού και Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων διορίζεται η Μαριλένα Ραουνά.

Επίσης Επίτροπος Πολίτη διορίζεται ο Παναγιώτης Παλατές, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών διορίζεται ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας και Επίτροπος Περιβάλλοντος διορίζεται η Αντωνία Θεοδοσίου.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων Υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί και θα έχει ισχύ από την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2023.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για το έργο που επιτέλεσαν οι απερχόμενοι Υπουργοί και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ
Κύπρος Λευκωσία 

Η στρατηγική και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό μετά τον διορισμό νέας απεσταλμένης του ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: