Επέμβαση express της αστυνομίας στην πρωινή κατάληψη της Πρυτανείας ΕΜΠ στου Ζωγράφου: Επτά προσαγωγές στη ΓΑΔΑ [video]

FILE PHOTO: Αστυνομικοί της ομάδας Δράση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έβαλε τέλος σε κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου από περίπου 40 άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων προχώρησε σε κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωσή τους οι καταληψίες αναφέρουν πως προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ, «με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα και την προπαγάνδιση και την ανάδειξη των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών μας αντιλήψεων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την υποβάθμιση των ζωών μας».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έχουν σπάσει τζαμαρίες κι έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές στα γραφεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρύτανης έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για την κατάληψη και στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 7 άτομα και τα οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.

Την ώρα των προσαγωγών επικράτησε ένταση και διαμαρτυρίες φοιτητών.

 




Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και επιτέθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες που υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο και τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Πιερρακάκης πιστεύουν ότι θα θα παρακάμψουν το Σύνταγμα και θα φέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την αστυνομική βία και την καταστολή θα διαψευστούν στην πράξη», σημειώνει η Νέα Αριστερά και σχολιάζει: «Για τις προτεραιότητες του κυρίου Χρυσοχοΐδη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με όρους βεντέτας. Θα του προτείναμε να εστιάσει εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα: Στις συμμορίες των εκβιαστών και στα πληρωμένα συμβόλαια των εκτελεστών».

«Η Νέα Αριστερά καλεί σε μέτωπο ανυπακοής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 και καλούμε σε μαζική συμμετοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ: Προσπάθεια να εντοπιστεί το άτομο που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: