Ελενα Ακρίτα: «Δεν μας παρατάς ρε Καρανίκα… ασαπέρα αγόρι μου» – Εν μέσω εντάσεων ξεκινά η σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης και Έλενα Ακρίτα συνομιλούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασηςτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην Αθήνα Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίαόπου θα γίνει απολογισμός και προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου.

Στo νησί αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι βαρύ μετά τις κόντρες και τα σχόλια και τις προσωπικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα σε φανατικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και βουλευτές του κόμματος.

Η αρχή έγινε με ένα «θερμό επεισόδιο» και την στιχομυθία ανάμεσα στον στιχουργό και υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη, Νίκο Μωραΐτη και τη βουλευτή της Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη

Η διαφοροποίηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη και η έντονη ενόχληση που εξέφρασε με την επιστολή της στο προεδρείο της ΚΟ με αφορμή το γεγονός ότι μπήκε η υπογραφή της στην πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους χωρίς να ρωτηθεί, ως είθισται, προκάλεσε «πόλεμο» στο Twitter.

 

Τα όσα φέρεται να υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στο Twitter ο στιχουργός και γνωστός υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, Nίκος Μωραΐτης. «Άλλος ένας κλόουν της εγωπάθειας στο τσίρκο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλάτη χιλιάδων ανθρώπων που πίστεψαν, πόνεσαν, αγωνίστηκαν», έγραψε σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κας Κασιμάτη.

 

Στον χαρακτηρισμό «κλόουν εγωπάθειας» που της απηύθυνε, η βουλευτής απάντησε σε ανάλογο ύφος, μιλώντας για «ψώνια της παραπολιτικής».

«Δηλαδή την επόμενη φορά που θα μιλήσω στο όργανο όπου μετέχω με την εντολή του ελληνικού λαού επί 5 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θα πρέπει να σκεφτώ μήπως δεν εγκρίνει ο δυστυχισμένος που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει παρασιτοκτόνο. Ψώνια της παραπολιτικής #mybreakfast» ανέφερε στην ανάρτησή της.

Χθες το βράδυ ήρθε και η ανάρτηση – απάντηση της Βουλευτού Επικρατείας, Έλενας Ακρίτα προς τον Νίκο Καρανίκα για να εντείνει το κλίμα. Η κα Ακρίτα απάντησε στον κ. Καρανίκα μετά τις βολές που εξαπέλυσε ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παραμονή της τριήμερης συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, στις Σπέτσες.

«Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο Καρανίκας απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε γράψει στο fb:

«Στις Σπέτσες με τον καλύτερο τρόπο.
Οι συναντήσεις εργασίας στις Σπέτσες που πρότεινε ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελακης γίνονται για την ουσία της πολιτικής κομματικής σχέσης της Κ.Ο και οχι για τα μάτια του κόσμου και τα ΜΜΕ.

»Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη η πρόταση εντυπωσιασμού των συντρόφων για ανάλογες συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα από τις θεομηνίες που είναι αδύνατον να προσφέρουν το περιβάλλον εργασίας που απαιτείται.

»Κακώς ξεστομίστηκαν τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί από στελέχη μας που προτρέπουν σε δημοσιότητες και φανφάρες με πρόσχημα την καταστροφή των χωριών και οχι την ανάγκη για συλλογική εργασία. Πολύ κακώς που δόθηκε πολιτική διάσταση ενώ πρόκειται απλά για αντιδραστικότητα που χρίζει ψυχολογικής υποστήριξης και οχι πολιτικής.

»Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον.

»Γιαυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι .

»Είμαστε στο 2024 και καλό είναι να μαθαίνουμε από την εποχή μας και οχι από το ξεπερασμένο παρελθόν με τα άχρηστα τοτέμ και τα ανούσια ιερά. Είμαστε κόμμα σύγχρονο της αριστεράς και οχι το ντουλάπι του αναχρονισμού λόγω ιδεολογικής οικειότητας και συνήθειας.

»Οι τομές του συντρόφου Κασσελακη προφανώς δεν ενοχλούν μόνο την αντιδραστική Δεξιά και ας είναι για το κοινό καλό. Ο συντροφος πρόεδρος αρχικά ανακάτεψε φέρνοντας σε δύσκολη θέση από την αρχή την Βαλτωμένη αναχρονιστική αριστερά των δογμάτων και στην πορεία όλη την κοινωνία των ξεπερασμένων απόψεων.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελει την λύση για τα ζητήματα που προκύπτουν και έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και την κοινωνία όλη».

Βουλή: Εύσημα απο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος ανταπέδωσε με θερμά λόγια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: