Δυο σενάρια για τον φόνο του Μπάμπη, αλλά περισσότερα για τα αίτια: «Ψίθυροι» για άρωμα τοκογλυφίας, αρχαιοκαπηλείας ακόμη και χρυσοθηρείας… [video]

O 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος που βρέθηκε δολοφονημένος σε βάλτο Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος στο Μεσολόγγι με θύμα τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικου. Το σώμα του δολοφονημένου βρέθηκε χθες από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο σε βάλτο αλλά ο 51 ετών υπό κατηγορία κρεοπώλης δεν ομολογεί ότι είναι αυτός ο δράστης.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε αρχικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών, στην Αθήνα, και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποφευχθεί το λιντσάρισμά του από συγγενείς του θύματος, λιγότερο από 24 ώρες μετά την εύρεση της σορού του άτυχου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom», ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, τα πιθανά σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε νεκρός ο άτυχος 31χρονος είναι δύο:

  • Είτε ότι προπορευόταν και ο δράστης να τον πυροβόλησε πισώπλατα χωρίς καν το θύμα να καταλάβει.
  • Είτε ότι το θύμα ατνελήφθη τις προθέσεις του δράστη και επιχείρησε να τρέξει και τελικά να δέχεται τα πυρά στην πλάτη.

«Σε όλα τα εγκλήματα οι σοροί «μιλάνε». Και αυτή τη στιγμή η σορός έχει μεταφερθεί στην Πάτρα, όπου ειδικοί ιατροδικαστές θα την εξετάσουν. Η πρώτη εξέταση έδειξε ότι ήταν από πολύ κοντά οι βολές, διότι αυτό φαίνεται και με τη διείσδυση των βλημάτων και πάντα ελέγχεται αμέσως η πύλη εισόδου και εξόδου των βλημάτων για τα πρώτα συμπεράσματα. Άρα λοιπόν ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ο ένας είχε πλάτη στον άλλον και ο άλλος τον πυροβόλησε», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. «Είναι πυροβολημένος από μεγάλα σκάγια, στην πλάτη, στους γλουτούς και στα πόδια» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ούτε όμως και το κινητό του θύματος, το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχεία μέσα, τα οποία θα είναι καταλυτικά.

Ο καλύτερος ανακριτής

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά τα καινούργια δεδομένα να «σπάσει» ο 51χρονος επιτέλους και να μιλήσει. «Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “Παιδιά, ξεχάστε το! Δεν πρόκειται να πει τίποτα”», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το οποίο έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια, με τον λόγο του, είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να «φωτίσουν» περισσότερο την υπόθεση.

Τα κυκλώματα

«Έχω πει ότι δύσκολα ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. ο κρεοπώλης) θα μιλήσει», λέει, μιλώντας στο MEGA, o ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Μακάρι να ρίξει φως, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σκληρός άνθρωπος. Δεν ξέρουμε μήπως από τις νεότερες καταθέσεις κάποιων ή κάποιου άλλου βρεθεί άκρη στο τι ακριβώς συμβαίνει».

  • Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «η οικογένεια βρίσκεται σε μια κατάσταση τραγική. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Πιστεύω ότι παγιδεύτηκε. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν.
  • Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».

Μιλώντας για το θέμα, ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, έκανε λόγο για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή.




«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δεν μίλησε ποτέ και λέει “δεν το έκανα εγώ”. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν και άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».

  • «Θα σταθώ στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της ΙΟΝΙΑΣ Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις, κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνονταν τραπεζικά ή χέρι με χέρι», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο, «αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση. Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις που υποθέτω οι Αρχές θα κάνουν.

Οι δύο θάνατοι

«Μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι. Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς και ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του», είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Τον έφαγε το κύκλωμα, εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί; Το άλλο θέμα είναι ότι είναι ένα σημείο που δεν είχε ψαχτεί τις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να ψαχτούν και άλλα πράγματα. Πρέπει να ψάξουν και τις προηγούμενες ημέρες. Σίγουρα έγινε μια αυτοψία».

Με κυνηγετικό όπλο η δολοφονία του Μπάμπη: Βρέθηκε πρηνηδόν σε βάλτο* Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης που κρατείται για ανθρωποκτονία με δόλο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: