Δημοσκόπηση MRB για το OPEN: Η γνώμη των πολιτών για τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ισοπαλία σε χαμηλές πτήσεις για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ [video]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΟPEN




Ισόπαλοι εμφανιζονται  ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πλην όμως με μονοψήφια σε δημοσκόπηση της MRB, την ίδια στιγμή που η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη ξεπερνωντας το ΚΚΕ.

  • Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 27,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.




Στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36,1%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο 12,1%, Ελληνική Λύση στο 9,5%, ΚΚΕ στο 9,3% και Νίκη στο 3,7%.

Στο όριο του στατιστικού λάθους η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές

Στο όριο του στατιστικού λάθους καταγράφεται η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,1%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%. Το ΚΚΕ καταγράφει 7%, η Ελληνική Λύση 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, η Νίκη στο 2,7%, οι Σπαρτιάτες στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 22%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, το ΚΚΕ στο 9%, η Ελληνική Λύση στο 8,2%, η Πλεύση στο 3,8%, η Νίκη στο 3,5%.

Τι λένε οι πολίτες για γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB το 48,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ το 48,2% δηλώνει ότι διαφωνεί. Πιο συγκεκριμένα το 27,8% δηλώνει ότι «συμφωνεί σίγουρα» και το 20,9% ότι «μάλλον συμφωνεί», ενώ την ίδια ώρα το 8,7% μάλλον διαφωνεί και το 39,5% «σίγουρα διαφωνεί».

Σε σχέση με τον Δεκέμβριο που πρωτομετρήθηκε από την MRB η αποδοχή για το συγκεκριμένα θέμα, υπάρχει σημαντική αύξηση στην αποδοχή των πολιτών που ξεπερνά το 8%. Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία μοιάζει διχασμένη και δεν έχει αποδεχτεί πλήρως τον γάμο.

Ισχυρή διαφωνία για την υιοθεσία των παιδιών

Την ίδια στιγμή, πολύ μικρότερη είναι η αποδοχή των πολιτών αναφορικά με την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 54,6% των πολιτών «σίγουρα διαφωνεί» και το 10,2% μάλλον διαφωνεί (σύνολο διαφωνίας 64,8%).

Από την άλλη πλευρά μόλις το 30,1% των πολιτών δηλώνει ότι είναι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναλυτικότερα το 17,1% συμφωνεί σίγουρα και το 13% συμφωνεί. Είναι σαφές ότι η άρνηση αντιστρέφεται και η πτώση 4 μονάδων στην άρνηση από την προηγούμενη μέτρηση περισσότερο έχει να κάνει με την ερώτηση που δεν περιλαμβάνει το ζήτημα της παρένθετης μητέρας.

Στην Κύπρο την Παρασκευή η Νίκη Κεραμέως προς ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για την επιστολική ψήφο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: