Διαψεύδουν τον Ελπιδοφόρο και τα παπαγαλάκια του: Δεν τον υποδεχθήκαμε επίσημα, δεν ήταν επίσημη επίσκεψη, ανακοίνωσε η Ιερά Μονή Καρακάλλου

Archbishop Elpidophoros visited the tomb of St. Paisios of the Holy Mountain at The Holy Monastery of St. John the Theologian in the village of Souroti, outside of Thessaloniki leading pilgrims from the USA, January 23rd, 2024. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Η Ιερά Μονή Καρακάλλου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη μετάβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Άγιο Όρος, και τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφορούν και ορθά αναφέρουν ότι δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη.

Η Μονή διευκρινίζει ότι δεν έγινε επίσημη εκκλησιαστική υποδοχή του Ελπιδοφόρου, αλλά επρόκειτο για ένα προσκύνημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ορθοδοξία, η Ιερά Μονή Καρακάλλου τονίζει ότι είναι σύμφωνη με την ανησυχία που εξέφρασε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους σχετικά με την αντίθεση στη νομοθέτηση “γάμου” ομοφύλων και του δικαιώματος τεκνοθεσίας, εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία για το νόμο αυτό που είναι αντίθετος στην διδασκαλία του ευαγγελίου.

Η επιστολή της Ιεράς Μονής Κατακάλλου που λέει ότι δεν έγινε επίσημη εκκλησιαστική υποδοχή του Ελπιδοφόρου, αλλά επρόκειτο για ένα προσκύνημα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: